FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ
Samsun Öğretmen Evi önünde buluşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aynur Yiğit ve Dernek Üyeleri ile 19 Mayıs Üniversitesi Fen Bilgisi Öğrencileri "Farkındalık Yürüyüşü" düzenlediler.

"SİYAH BANT İLE EMPATİ KURDUK"
Samsun Öğretmen Evi önünde yürüyüşe katılan çok sayıda Dernek Üyesi ve 19 Mayıs Üniversitesi Öğrencileri görme engellilerin haklarını savunmak adına ve sesleri duyurmak için toplanarak yürüyüş düzenlendiler.Yürüyüşe katılan öğrenciler ve Altı Nokta Körler Derneği üyeleri  beyaz bastonlarla yürüyüş gerçekleştirdiler. 

FARKINDALIK OLUŞTURDUK
Yürüyüşte duygularını anlatan 19 Mayıs Üniversitesi Fen Bilgisi Öğrencileri şöyle konuştu: " Biz burada görme özürlü arkadaşlarımızın ve abilerimizin bir nevi duygularını hissetmek ve onlara destek olmak için buraya geldik. Gözlerimize siyah bant takarak empati kurduk. Biz gençler bir araya gelerek görme özürlülerin farkına varılması için elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık, Görme Engellilerle beraber bizim de kullandığımız kaldırımda 'erişilebilirlik sarı çizgilerin' vatandaşlara 'görme engelli yolu' olduğunu ifade eden farkındalık yürüyüşü düzenledik." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.