ERKEN TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ

ERKEN TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, kanser hastalarını bilgilendiriyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, kanser hastalarına bazı bir kaç tedbirlerle kanserden korunabileceğimizi söyledi.

ERKEN TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol,  ‘’Kanserde önemli olan ortaya çıktıktan sonra tedavi olmak değil, koruyucu tedbirlerle bunun önlemini almaya çalışmak lazım. Buradan bazı maddeler sayabiliriz.
Fizik Hareket, Çok sık fizik hareket yapmamız lazım. Yani hareketli hayat tarzı çok önemlidir. Beslenme alışkanlıkları, Sebze meyve tüketimi gibi alışkanlıkları belirtmemiz lazım. Aşırı kilo almaktan sakınmak lazım. Sigara ve alkolden uzak durmak kanserden korunmanın yollarından faydalı olabilir.  Erken teşhis çok önemli. Erken prensibleri yakalamak, erken tetkikleri yaptırmak lazım. Bu konuda da çok vurdum duymamazlık yapmamak kanaatimdeyim.

ÇOK SIK GÖRÜLÜYOR
Bu sağlık problemlerinde hastaların korkması yada utanması nedeniyle tedavi almak için doktora gitmediğinden dolayı bu bölge hastalıkların tam sıklığı da aslında bilinmemektedir. Hastadaki utanma duygusu ne yazık ki; tanı ve tedavideki gecikmeyi sağladığından hastalığın ilerlemesine hatta kansere dönüşmesine sebep olmaktadır. Bunun için mutlaka hastaların uzman doktorlar tarafından değerlendirilerek, radyolojik veya endoskopik incelemeler ile ameliyat öncesi detaylı değerlendirilmesi gerekmektedir." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.