ERHAN USTA St. PETERSBURG'DA

ERHAN USTA St. PETERSBURG'DA
Erhan USTA St. Petersburg’da ikinci gün etkinliklerine katıldı

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan USTA, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın, heyeti ile birlikte gittiği, St. Petersburg’da ikinci gün etkinliklerine katıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve heyeti, Rusya’da bulunan KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Milletvekili heyeti ile görüşme gerçekleştirdi.

Heyetler arası görüşmede CransMontana sonrası Kıbrıs sorunu konusunda gelinen son durum ve gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğunu belirten Usta; “Görüşmede Kıbrıs Türk Halkına uygulanan izolasyon ve ambargoların kaldırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar konuşuldu. Uluslararası tüm platformlarda Kıbrıs Türk’ünün haklı sesinin duyurulması oldukça önemlidir” dedi.

Heyet ile birlikte yoğun bir program takvimi olan Usta, gün boyu sırasıyla; Asya Parlamenter Asamblesi toplantısı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Sirer ile görüşme, St Petersburg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluk ziyareti, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin ile görüşme, Kazakistan Meclis Başkanı ile görüşme, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile görüşme, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Dr. Abdullah Bin Mohammed Bin İbrahim Al Sheikh ile toplantı, 137. Parlamentolar Arası Birlik Genel Kuruluna katılım yaptıklarını belirtti.

Usta son olarak, Genel Kurul açılış toplantısında konuşma yapan Putin'in bölgesel meselelerde suya sabuna dokunmayan, yüzeysel bir konuşma yaptığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.