ERHAN USTA SAMSUN’DAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

ERHAN USTA SAMSUN’DAN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde partiler milletvekili aday adaylarını belirleme sürecine girdiği şu günlerde MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta Adaylık Başvurusunu MHP Genel Merkezine yaptı.

7 Haziran Seçimlerinde 1. Sıradan Milletvekili adayı olarak sıralamaya giren ve milletvekili seçilen Erhan Usta bürokraside kazandığı tecrübeleri Samsun kazanımları için değerlenidrmek için yeniden aday olduğunu açıkladı.

ERHAN USTA SAMSUN’DAN ADAY

Bu gün MHP Genel Merkezine giden Usta, Samsun’dan milletvekilliği için aday adaylığına başvurusunu yaptı.

Erhan Usta, “MHP Türkiye genelinde 7 Haziran seçimlerinde bir başarı sağlamıştır. Samsun’da bu başarıyı yakalayarak 1 olan vekil sayısı 2’ye çıkarken yüzde 60’ın üzerinde oy artırdık. Bu oran Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 katıdır. 7 Haziran seçimlerinden sonra biraz daha tecrübe kazandık. Önceki seçimde milletvekili değilken seçime girmiştik, şimdi ise iki milletvekili ile seçime giriyoruz. Teşkilatlarımızı daha iyi motive edeceğimizi düşünüyorum. Daha güzel ve ele ele çalışmalar yaparak hem Türkiye genelinde hem de Samsun’da oylarımızı artırmak için mücadelemizi vereceğiz. Vatandaş artık bizi tanıyor. Bizim ne yapacağımızı biliyor, Ankara’yı tanıdığımızı biliyor. Samsun’da sıcak ilişki kuran fakat Ankara’yı tanıyan Samsun’un iki vekili var. Sadece Samsun milletvekili olmak yetmiyor. Samsun’un vekili olduğunuz gibi Ankara’yı da iyi bilmelisiniz. Samsun için çalışmak istiyorsanız sürekli, Samsun’da olmak yetmez. Hem Ankara’yı bilmelisiniz hem de Ankara’daki işleyişi yakından takip etmelisiniz. Ankara’daki bürokrasi ağına sahip olmalısınız. Biz meslek hayatımız boyunca Ankara’daki sisteme hakim olarak, bunu Samsun ve Türkiye için kullanmak istiyoruz” diye belirtti.

MHP ÇİZGİSİNDEN TAVİZ VERMEDİ

Usta, “Bu gün itibari ile Genel merkeze Samsun’dan aday adaylığımız için başvurumu yaptım. 7 haziran sonrası gelişen olaylar dikkate alındığında MHP dik duruşundan taviz vermemiş, yolsuzluklar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ile Anayasa’nın çiğnenmemesi için sunmuş olduğu maddeler üzerinden halkımızın bizden istediğini yerine getirmiştir. MHP isteklerinde kendi için herhangi bir beklenti içinde olmadan Ülkemizin bütünlüğü için hareket etmiştir” dedi.

OYLARDA YÜKSELİŞ OLACAĞINA İNANIYORUZ

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta; “PKK ile işbirliği yapanlar bizim 4 maddelik şartlarımızı kabul etmeyerek ülkeyi bu belirsizlik içerisinde erken seçime götürmüştür. Türk siyasi tarihine bakıldığında hiçbir erken seçim hükümette bulunan partilere oy kazandırmayıp kan kaybettirmiştir. Çözüm sürecinde yanlış yaptıklarını söyleyen MHP’ye siz ne anlarsınız diyenler bugün sanki 13 senedir başka bir parti iktidardaymış gibi suçlarını muhalefete yıkmaya çalışmaktadır. Ne oldu da seçimlerden sonra şehit haberleri ülkenin dört bir yanından duyulmaya başlandı ve ne oldu da çözüm nutukları atanlar, çözüm sürecini baltaladığımızı söyleyenler oy düşüşünden sonra Oslo ve Dolmabahçe’de verdikleri pozları unutup milliyetçilik kılıfına büründüler? Halkımız cahil olmayıp olanları görmektedir. Beklentimiz oy oranımızın artacağı şeklindedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.