ENGELLİLERE EZİYET!

ENGELLİLERE EZİYET!
Geçtiğimiz dönemlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için şehir içindeki birçok kaldırıma sarı renkte engelli yürüme yolu yapılmıştı.

İlk yapıldığında engelliler için oldukça kolaylık sağlayan bu yolların üzerinde vatandaşlar tarafından yapılan değişiklikler engelli vatandaşlara eziyet çektiriyor.

ENGELLİ YOLU ÜSTÜNDE OTOBÜS DURAĞI

Görme engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için kaldırımlara yerleştirilen sarı renkteki parkelerin engellileri zorladığı zamanlar da oluyor. Daha önce engelli yollarının üstüne araç park eden kişilere uyarılarda bulunmuştuk. Fakat şimdi de bazı yerlerdeki sarı parkelerin sökülmesi, üzerlerine beton dökülmesi, olmayacak yerlerde bitmesi ve bu alanların üzerine durak levhalarını ve otobüs durakları yapılması engelli vatandaşlarımızın hayatını oldukça zorlaştırıyor. Uygulanan böylesine güzel bir çalışmada bazı 'engelsiz' vatandaşlarmızın biraz daha düşünceli hareket ederek görme engeli olan vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını zorlamamak adına düşünceli davranmaya davet ediyoruz.

"CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN"

Kendilerinin yaşadıkları bu sıkıntılı durumdan şikayetçi olan Altınokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, Bu yollar bizim için çok önemli. Gündelik yaşantıyı geçtik işe, okula, hastaneye giderken de bu yolları kullanmakta zorlanıyoruz. Bu yollar bize yapılmış bir yol, bu yolları ihlal edenler için cezai işlem uygulanması taraftarıyız. O yolda yürürken karşımıza birden bire elektrik direkleri, otobüs durakları çıkıyor. Görme engeli olan bizler için yapılan bu yolların ihlal edilmemesini ve konuyla alakalı toplumumuzun daha duyalı olmalarını bekliyoruz" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum