Engelli Rus öğrencilerden “Athena” sürprizi

Engelli Rus öğrencilerden “Athena” sürprizi
Rusya'nın St. Petersburg şehrinde bulunan engelliler okulu öğrencileri, kendilerini ziyaret eden St. Petersburg Rus-Türk Kültür Merkezi gönüllülerine Athena şarkısı eşliğinde dans gösterisi düzenleyerek büyük bir jest yaptı.

Rus-Türk Kültür Merkezi, “Uluslararası Dünya Engelliler Günü” için şehirde bulunan 20 no'lu İşitme ve Konuşma Engelliler Yatılı Okulu'nu ziyaret etti. Merkez gönüllüleri okulda öğrenim gören öğrenciler için ebru gösterisi düzenledi ve çocuklarla birlikte ebru yaptı. Çocukların isimleri kaligrafi tarzı ile kağıtlara yazılırken, neyzenler ney üfledi.

Ziyaretten oldukça memnun kaldığını ifade eden Okulun Eğitim Sorumlusu Olga Korol, Rus-Türk Kültür Merkezi'yle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Kültür merkezi ziyaretleri sırasında okul öğrencilerinin geleneksel Türk sanatlarını yakından tanıma fırsatı bulduklarını kaydeden yetkili, böylece ebru, kaligrafi ve neyi tanıma fırsatı bulduklarını vurguladı.

Rus-Türk Kültür Merkezi gibi sivil toplum kuruluşlarının iki ülke halkının yakınlaşmasına yardım ettiğini ifade eden öğretmen Angelina Vasilna, bu sayede Türkçe “Teşekkürler” kelimesini öğrendiğini belirtti.

Ziyaret sırasında okul öğrencilerinin Rus-Türk Kültür Merkezi'ne bir de sürprizleri oldu. Müzik eşliğinde sahnede oyun gerçekleştiren engelli Rus öğrenciler, ünlü şarkıcılara ait müzik parçaları eşliğinde dans etti. Programın sonunda ise öğrenciler Türkiye'de bir dönem oldukça ünlü olan Athena'nın “Holigan” adlı parçası eşliğinde dans etti.

Program sonunda Kültür Merkezi adına yetkililere çiçek verilirken, çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.