ENGELLİ EZİYETİ!

ENGELLİ EZİYETİ!
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün karşı arasında bulunan Nükleer Tıp Merkezi binasına girmek engelli ve yaşlı hastalar için eziyet olmuş durumda. Defalarca şikayet etmelerine rağmen bir sonuç alamayan vatandaşlar çözüm için valiliğe çağrıda bulunuyorlar.

Sağlık sistemi elektronik sistem bozuklukları ve hastanelerdeki uzunca kuyruklar derken Samsun'da gün geçmiyor ki bir vatandaş mağdur olmasın. Hem bedensel hem de zihinsel engelli, aynı zamanda kanser tedavisi de görmekte olan  Leyla Demiraslan isimli vatandaşın İl Sağlık Müdürlüğü'nün karşı arasındaki Nükleer Tıp Merkezi binasına çıkması imkansız...

1231-6.jpg

DEFALARCA ŞİKAYET EDİLMİŞ!
Uzun yıllardır bu vaziyette olduğu bilinen Nükleer Tıp Merkezinin giriş kısmı bir türlü engelli vatandaşların girip çıkması için dizayn edilmedi. Yapılacak bir engelli rampasına oldukça çok ihtiyaç var. Çevredeki personel ve başka hasta yakınları engelli her vatandaşı bu şekilde çıkarmak zorunda kalıyor. Defalarca şikayet edilmiş, bakanlıktan müfettişler dahi gelmiş olmasına rağmen ısrarla engelli rampası yapılmadığı iddia ediliyor. Sadece engelliler değil, yaşlı hastalar da merdivenlerden şikayetçi.

1231-3.jpg

VALİLİK EL ATMALI
Kanser tedavilerinin yapıldığı yapının giriş kısmının bu denli yüksek ve dik merdivenli olması, ağır hasta ve yaşlı vatandaşların da zorlanarak çıkması can yakıcı bir durum. Engellilerin hiç düşünülmemiş olması ise günümüz teknolojisinde ve çağında her yerde 'engelsiz' tanıtımları yapılırken akıllara durgunluk verici nitelikte. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nün hemen yakınındaki binadan görülememiş olmasından dolayı şikayetçi hasta yakınları, yapılması için Vali Osman Kaymak'a çağrıda bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum