“Emeklilerin Sorunlarını Sıfırlıyoruz”

“Emeklilerin Sorunlarını Sıfırlıyoruz”
CHP 1.Sıra Samsun Milletvekili Adayı Kemal Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında, İlkadım ilçesi Çatkaya (Kadamut) köyünde bir dizi programlar gerçekleştirdi.

CHP Samsun Milletvekili Adayı Hayati Tekin’in de katıldığı seçmen buluşmasında, vatandaşların sorunlarını ve dertlerini dinleyen Kemal Zeybek, burada yaptığı konuşmada AKP iktidarını sert bir şekilde eleştirdi, emeklilerin yaşadığı sorunları ve CHP iktidarında emekli sorunlarına ilişkin çözüm ve vaatlerini ifade etti.

Türkiye’de yaklaşık 10 milyon emekli olduğunu belirten Zeybek, yapılan araştırmalarda, her 10 emekliden 9’unun mutlu bir yaşam sürmediğini, her 10 emekliden 3’ünün geçinebilmek için başkasından yardım aldığını belirtti.

AKP’nin yanlış ekonomi politikalarından en büyük zararı emekliler görüyor. Gerçek enflasyon oranının çok altında zamlarla, emeklilerin alım gücü düşüyor.

Sosyal güvenlik sistemini finanse edemeyen AKP, emeklilerin hak ettiği kamu hizmetlerini ücretli hale getiriyor.

CHP iktidarında, emeklilerimizin kimseye muhtaç olmayacağını belirten Zeybek, en büyük vaatlerinin emeklilerimize, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini söyledi. Birer maaş ikramiye vaadimizin, Genel Başkanımız Sn.Kılıçdaroğlu’nun halkımıza duyurmasından itibaren, emeklilerimizin gülen gözlerini ve  teveccühlerini görüyoruz. Ayrıca, en düşük net emekli maaşı 1.500 TL’na yükseltilecek. Birer maaş ikramiye ve en düşük emekli aylığının 1.500 TL’nayükseltileceğine ilişkin AKP tarafından  “Kaynak nereden? “ eleştirisinin cevabı olarak, AKP’nin yandaşlarına yarattığı hortumların kesilerek, vatandaşın parasının tekrar vatandaşa verileceğini söyledi.

Çalışan emeklilerden kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primini kaldıracağız ve emeklilerden alınan muayene ve ilaç katılım payları ve fark ücretlerini kaldıracağız.

Emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek adil bir “İntibak Yasasını” derhal çıkaracağız.

Biz CHP olarak hazırız.Programlarımız, kadrolarımız hazır. Ülkeye, milletin çok özlediği, ekonomik refahı, eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği, beraberliği getirmeye geliyoruz.

Az kaldı.”Yaşanacak bir Türkiye” bizlerin eseri olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.