EDİS "YOLSUZLUĞA AÇILMIŞ BÜTÜN YOLLAR KAPANACAK"

EDİS "YOLSUZLUĞA  AÇILMIŞ BÜTÜN YOLLAR KAPANACAK"
MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "MHP ile rüşvet ve yolsuzluk bitecek, devlet malına el uzatanlardan, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacak. Yolsuzluğa açılmış bütün yolları kapatacağız" dedi.

Edis, Çarşamba'da ilçe örgütü ile birlikte esnaf ziyareti yaptı vatandaşlarla biraraya gelerek seçim beyannamelerini ve partisinin hedeflerini anlattı.

 

AKP’nin sürekli suni gündem yaratarak unutturmak için büyük çaba sarf ettiği yolsuzlukları her fırsatta hatırlattıklarını, vatandaşın nasıl kandırıldığını unutmaması gerektiğini vurgulayan Hüseyin Edis, "Olup bitenlerin unutulmaması bir yana, unutturulmaması içinde MHP olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sizde vatandaş olarak üzerinize düşeni yapmalısınız. MHP, başta '17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para' soruşturması ile ortaya dökülen, hükümet üyeleri ile aile fertlerinin içinde yer aldığı siyasi tarihimizin en büyük rüşvet ve yolsuzluk iddiaları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecek; devlet malına el uzatanlardan, kul hakkı yiyenlerden, rüşvetçilerden, soygunculardan ve hortumculardan

hesap sorulacaktır" dedi.

 

"MHP GELECEK, RÜŞVET VE YOLSUZLUK BİTECEK" 

"Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’yi küresel güç ve lider ülke yapma yolunda

kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerle kamuoyunun huzuruna çıkmıştır" diyen Edis, MHP'nin yolsuzlukla nasıl mücadele edeceğini ise şöyle anlattı:

 

"Yolsuzlukların önlenmesinde etkinliği sağlamak amacıyla denetim sistemi, yapısal ve işlevsel olarak yeniden düzenlenecektir.

 

Yolsuzlukları önlemek, yolsuzluklarla mücadelede etkin ve kalıcı politikalar üretmek ve ilgili kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlamak üzere, özerk bir “Yolsuzlukla Mücadele Kurulu” oluşturulacaktır.

 

Yolsuzluğun toplumumuzdaki olumsuz etkilerinin önlenmesi ve temiz kuşaklar yetiştirilebilmesi için her yıl 17-25 Aralık tarihleri arasındaki dönem “Yolsuzlukla Mücadele Haftası” ilan edilecektir.

 

Kamu ihale sistemi bütünüyle yeniden düzenlenecek, bu doğrultuda “Kamu İhale Kurumu” da yeniden yapılandırılacaktır.

 

Siyasi partiler ve seçim kanunları gözden geçirilerek siyasette demokratik ilke ve standartların hâkim olmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacaktır.

 

Siyasi partilerin, TBMM üyelerinin ve üst siyasi yönetim kadrolarının faaliyet ve çalışmalarının tüm yönlerinin etik esaslara bağlanması esas olacaktır. Bu amaçla kapsamlı bir siyasi ahlak yasası çıkarılacaktır.

 

Yolsuzluk yoluyla elde edildiği hukuki olarak tespit edilen her türlü varlığa, nerede ve kimin adına kayıtlı olursa olsun, zaman aşımı gözetilmeksizin
 el konulmasına imkân sağlayacak hukuki düzenlemeler yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.