Dünya üniversiteleri İstanbul'da buluşacak

Dünya üniversiteleri İstanbul'da buluşacak
Dünya çapında adını duyaran 30 üniversite, 19 Ekim'de Kabataş Erkek Lisesi'nde bir araya gelerek, öğrenci, veli ve akademisyenlere üniversitelerini tanıtacak.

"Türkiye eğitim üssü olabilir mi?" sorusuna yanıt vermek amacıyla 19 Ekim'de kabataş Erkek Lisesi'nde düzenlenecek panel ve yurt dışı eğitim çalıştayına, Amerika, İngiltere, Almanya, Kanada ve Fransa'dan 30 üniversite katılacak - Etkinlikte, Cambridge, Carnegie Mellon, Cornell, Jacobs ve Alberta gibi üniversitelerin yetkilileri, öğrenci ve velilere bilgi verip, soruları yanıtlayacak


Horizon Eğitim Grubu'nun İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Amerika, İngiltere, Almanya, Kanada ve Fransa'dan yüksek eğitim kurumları, Türk eğitim dünyasının önemli akademisyenleri, yöneticileri, eğitim basını, öğretmenler ve öğrenciler ile buluşarak, kurumları hakkında bilgi verecek ve soruları yanıtlayacak.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek "Türkiye eğitim üssü olabilir mi" başlıklı panele Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Dr. Gürsel Dönmez, DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Almanya Jacobs Üniversitesi Direktörü Dr. Heiko Walkenhorst ve ABD Konsolosluğu Kültür ve Basın Konsolosu Dr. Craig Dicker katılacak.



Etkinlikte Yurtdışı Eğitim Çalıştayı'na katılacak 30 dünya üniversitesinin uluslararası öğrenci kabul ofis yetkilileri, üniversite programları ve kurumları hakkında 20'şer dakikalık sunumlar yapacak. Öğrenci ve velilerin üniversite yetkilileriyle özel görüşmeler yapabileceği etkinlik boyunca ön lisans, lisans ve yüksek lisans ile doktora başvuru şartlarını öğrenebilecek ve direkt kabul alma ile burs olanakları hakkında bilgi alabilecek.


Ayrıca geçen yıl Kabataş Erkek Lisesi ve Atatürk Fen Lisesi ile başlatılan A Level projesinde dereceye giren başarılı öğrencilere yurt dışı üniversite bursaları da dağıtılacak.


Etkinliğe Anadolu ve özel lise öğrencileri, İngilizce bölüm başkanları, rehber öğretmenler, üniversite öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı 2013 LYSY bursiyer öğrencileri ile okul yöneticileri davet edildi.

Etkinlikte, University of Glasgow, Cornell University, Cambridge University CIE, Michigan State University, Carnegie Mellon University, Fordham University, Goldsmiths University of London, University of East Anglia, Iowa State University, Rochester Institute of Technology, University of Alberta, University of Southern California yer alacak.

Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe online davetiye için kayıtlar "http://istanbulworkshop.com" adresinden yapılabiliyor. MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.