Dükkanlarda bayram denetimi yoğunlaştı

Dükkanlarda bayram denetimi yoğunlaştı
Canik Zabıtası yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kasap ve marketlere yönelik denetimlerini bir şekilde sürdürüyor.

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede Kurban Bayramı’na yönelik denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Canik’te faaliyet gösteren kasap, tatlı ve pasta imalathaneleri, bayramlık şekerleme satış noktaları ile yerel ve zincir marketlerde oluşturulan bayramlık şeker ve çikolata satış reyonlarını tek tek denetleyen ekipler, belirlenen standartlara üretilmeyen ürünlerin satışına izin vermiyor. Zabıta ekipleri, işletmelerde hijyen, son kullanım tarihi, kasa raf fiyat uygunluğu kontrollerini özveriyle gerçekleştiriyor.

23-06-2023-2.jpeg

Kurban Bayramı süresince kıyma çekme işlemi gerçekleştirecek olan kasaplara yönelik denetimlerini titizlikle gerçekleştirmeye devam eden zabıta ekipleri, kasaplarda bulunan kıyma makinesi, bıçak ve kıyma çekme işlemlerinde kullanılan tüm ekipmanları kontrol ediyor. Et ve et ürünleri depo alanlarını denetleyen ekipler, hijyen kurallarına uymayan işletmelere uyarılarda bulunuyor.

23-06-2023-3.jpeg

Kurban Bayramı öncesinde ilçede denetimlerin arttırıldığını ve vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram süreci geçirmeleri için her türlü tedbirin alındığını dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Dayanışma ve paylaşma duygularımızın pekiştiği, bir kez daha kavuşuyor olmanın sevincini yaşadığımız Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir bayram süreci geçirmeleri, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için denetimlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İlçemiz genelinde bulunan kasaplarda, marketlerde, marketlerin et ve et ürünleri satışlarının yapıldığı, kıyma çekme işlemi gerçekleştirdiği bölümleri tek tek denetliyoruz. Belirlenen standartlara uymayan, hijyen ortamını hiçe sayan işletmelerin satış yapma ve kıyma çekme işlemi yapmasına asla müsaade etmiyoruz. Canik’te bulunan marketlerde, satışa sunulan tüm ürünlerle birlikte, özellikle marketlerde oluşturulan bayramlık şeker ve çikolata satış bölümlerini, tatlı ve pasta imalathanelerini kontrol ediyor, hijyen, son kullanım tarihi, kasa raf fiyat uygunluğu ve gramaj denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği için ekiplerimizle sahadayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.