Diyanet Vakfı her ilde "öğrenci evleri" açacak

Diyanet Vakfı her ilde "öğrenci evleri" açacak
TDV, yükseköğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak için ülke genelinde öğrenci evleri açmak için çalışma başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yükseköğrenim görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için ülke genelinde öğrenci evleri açmak için çalışma başlattı.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak 10 ilde 12 yükseköğrenim öğrenci yurduyla hizmet verdiklerini, yurt sayısını 20'ye çıkarmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

HER İLDE ÖĞRENCİ EVİ

Türkiye'de 2003'te 70 olan üniversite sayısının 2014 yılında 184'e çıktığını anımsatan Tutkun, üniversitede okuyan öğrenci sayısının 5 milyon 439 bine ulaştığını belirtti.

Tutkun, üniversite öğrencileriyle ailelerinden konaklama ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yoğun talep aldıklarını dile getirdi.

Üniversite öğrencilerinin konaklama sorununu çözmek için farklı projeler geliştirdiklerini vurgulayan Tutkun, her ilde öğrenci evleri açılması yönünde çalışma başlattıklarını aktardı.

ÖĞRENCİLERİN DE YÜKÜMLÜLÜKLERİ BULUNACAK

Evlerde, bütün giderlerinin vakıf tarafından karşılanmayacağını, öğrencilerin de yükümlülükleri bulunacağını belirten Tutkun, şöyle konuştu:

"Vakıf şubesi adına kayıtlı evin elektrik, su, doğalgaz, internet fatura giderleri öğrencilerce karşılanacak. Faturaların ödenmesi işi evden sorumlu din görevlisi tarafından takip edilecek. Öğrenci evlerinde mutfak masrafları kalan öğrenciler tarafından karşılanacak. Bağışçılar ve şube imkanlarıyla evlere gıda ve ayni yardımlar da yapılabilecek. Evlerde barınan öğrencilerin ders, sosyal faaliyet, kurs, manevi gelişim konularındaki talepleri de karşılanacak." SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.