Destici: Çözüm süreci değil, ayrıştırma süreci başladı

Destici: Çözüm süreci değil, ayrıştırma süreci başladı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin adına çözüm süreci denilen süreçle bölünme sürecine girdiğini belirterek, "Göz göre göre bir yanlışta ısrar etmeyi gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz." dedi.

BBP İl Genel Kurulu'na katılmak üzere Samsun'a giderken Havza'ya uğrayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi. Destici, özel bir restoranda BBP Havza İlçe Teşkilatı üyeleri ile çay içip gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çözüm sürecinde gelinen noktayı eleştiren Destici, "Türkiye'miz şu anda hükümetin yürüttüğü, adına çözüm süreci dediği süreç ile birlikte bir bölünme sürecine girdi. Göz göre göre bir yanlışta ısrar etmeyi gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz. Bu çözüm, PKK'nın paralel bir devlet yapılandırması oluşturup ülkemiz sınırları içerisindeki belirli bölgelerde mahkemeler oluşturuyorsa, çözüm ya da vergi daireleri kurup vergi topluyorsa, yolları kesip kimlik kontrolleri yapmasına müsaade ediliyorsa, biz böyle çözüm sürecinde yokuz. Kürk kardeşlerimizle kucaklaşmaya 'evet' ama ülkemizin bölünmesine, parçalanmasına, milletimizin ayrışmasına ise 'hayır', net bir şekilde bunu söylüyorum." şeklinde konuştu.

'KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ PKK DEĞİLDİR'

Kürtlerin temsilcisinin PKK olmadığına değinen Destici, "Bütün siyasi partilerin belirli bir tabanları vardır. Farklı sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve Kürt kardeşlerimizin ise aşiretleri ve toplum vardır. Bunların tamamı Kürt kardeşlerimizin temsilcileridir. Biz de onların burada temsilcileriyiz. Türkiye'de yaşayan Kürt'ü, Türkmen'i, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Sünni'si hiçbir milleti ayrıt etmeden tüm fertleri toplum içerinde birlik bütünüyle hepsini bir gören, herkesin güveni ve huzurunu sağlamayı ayrıca Türkiye'de adil bir paylaşım ile yaşantılarını iyi idame ettirmeye uğraşan bir siyasi hareketiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.