''DENİZ KİRLİLİĞİ UYARIMIZ DİKKATE ALINMADI''

''DENİZ KİRLİLİĞİ UYARIMIZ DİKKATE ALINMADI''
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,  deniz kirliliğine yönelik sorunlarının araştırılarak,  alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vermiş oldukları önergenin Genel Kurulu’nda iktidarın oylarıyla 27 Ocak 2021 tarihinde reddedildiğini ifade etti. 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar,  İktidarın çevre ve deniz kirliliği konusunda bugüne kadar ne kendilerinin, ne partisinin, ne de uzmanların sözünü dinlemediğini hatırlatarak, Marmara Denizi’nde ortaya çıkan kirlenmenin en büyük sorumlusunun önlem almakta geciken iktidar olduğunu vurguladı. İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar,  Ocak ayında iktidar tarafından gerekli önlemlerin alınması halinde, bugün Marmara Denizi ve diğer denizlerimizin deniz salyası (müsilaj) tehdidi ile karşı karşıya kalmamış olacağını bildirdi.

KİRLENME DEVAM EDİYOR
Evsel atıkların ve sanayi atıklarının derelerden başlayarak, akarsuları ve denizleri kirletmeye devam ettiğine de işaret eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü. 

AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA RED
“Deniz kirliliğine karşı komisyon kurulması ve önlem alınması konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 15 Ocak 2020 tarihinde 21 İYİ Parti Milletvekili imzasıyla vermiş olduğumuz Meclis Araştırma Önergemiz 27. Ocak 2021 tarihinde Ak Parti ve MHP oylarıyla reddedilmiştir. Reddedilmemiş olsaydı, bugün ülke olarak daha erken önlem alma şansımız olacaktı.  Aslında önergemizde bugün Marmara Denizi’ni kirleten ve deniz salyası (müsilaj) oluşmasına neden tüm uyarılar yer alıyordu. Onları buradan tekrar hatırlatmak istiyorum. Denizlerimizi kirleten en önemli unsurların başında, sanayi tesislerinden çıkan ve arıtılmadan denize boşaltılan atıklar gelmektedir. Bunların yanında; tarımsal alanlarda erozyon sonucu akarsularla denize karışan toprak ve diğer kirleticiler denizlere sadece toprak değil, tarımsal faaliyetler sonucu akarsulara karışan çeşitli pestisit ve gübre gibi kimyasal atıklar da taşınmaktadır. Gemiler ve diğer deniz araçlarından akan petrol ve yağ atıkları, pis sular ve çöp gibi atıklar da denizlerimizi kirletmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.