"DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK AYIP"

"DEMOKRASİ ADINA BÜYÜK AYIP"
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "İsveç'te ortaya konulanlar fevkalade hazindir, demokrasi adına büyük ayıptır." dedi.

Kurtulmuş, İncirli'deki İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde "Esnaflar Dijitalleşiyor Projesi" kapanış toplantısına katıldı. Esnaf için çok önemli olan projede emeği geçenlere teşekkür eden Kurtulmuş, bu projeden istifade edenler sonuç almaya başladıkça çok daha güçlü bir şekilde bu projenin devamının geleceğini söyledi. Dünyanın yakın ekonomik ve siyasi tarihinde, pandeminin başından itibaren yaşananların, birkaç asırda bir karşılaşılabilecek zorlukları olduğunu ve yeterince istifade edilebilirse büyük fırsatları da bünyesinde barındırdığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Dünya ekonomilerinde zaten var olan, içten içe devam eden canhıraş rekabetin artık en üst düzey seviyeye çıkması ve dünyada birçok alanda yaşanan krizler, üstü örtük bir şekilde vardı. Pandemi ne yaptı? Pandemi bunun üstündeki örtüyü kaldırdı. Var olan sorunların daha ayan beyan görünür hale gelmesine vesile oldu. Özellikle gıda, enerji ve dünyayı bekleyen büyük bir tehdit olarak su alanında yeni krizlerin ortaya çıkmasını bu pandemi süreci güçlendirdi."

"Bu savaş, dünyadaki başka şeyleri çok kuvvetli şekilde tetikledi"
Pandeminin ortaya çıkarmış olduğu bazı zorlukların yanında Rusya ve Ukrayna arasında ortaya çıkan savaşın da dünyayı etkilediğini belirten Kurtulmuş, "Savaş aslında sadece Karadeniz'de komşumuz olan iki ülkenin savaşı değil Doğu ile Batı'nın savaşı. Bu savaş, dünyadaki başka şeyleri çok kuvvetli şekilde tetikledi. Bunların en başında bu kış Avrupa kıtasının baştan aşağı yaşamış olduğu enerji krizi en önemli göstergelerden birisidir. Yine arkasında tahıl koridorunun kapanması sırasında zaten var olan dünyadaki gıda krizinin çok tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini görmek hakikaten insanlık için yeni bir tecrübeydi." diye konuştu. Türkiye'nin, tahıl koridorunun açılması için olağanüstü gayret sarf ederek bunu başardığını anlatan Kurtulmuş, "Önümüzdeki dönem dünyada her alanda olduğu gibi ticarette de ekonominin diğer alanlarında da üretimde de yeniliklerin ortaya çıkacağı, yeni rekabet alanlarının gündeme geleceği bir alan, bir dönem olacaktır. Bu süreçlerde Türkiye ortaya koyduğu başarılı ekonomi politikalarıyla dünya ülkelerinden ayrışan bir pozisyona gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kur'an-ı Kerim'in yakılması sadece Mushaf-ı Şerif'in yakılması değildir"
Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösteren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "İsveç'te ortaya konulanlar fevkalade hazindir, demokrasi adına büyük ayıptır. Şimdi ifade özgürlüklerinin bir parçasıdır falan filan diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir dinin kutsalına hakaret etmek, demokratik ifade özgürlüğü kapsamında değildir ve olmamalıdır. Kur'an-ı Kerim'in yakılması sadece Mushaf-ı Şerif'in yakılması değildir. Bu yangın, bütün Avrupa'yı tutar. Bu yangın bütün dünyayı sarar. Onun için akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyoruz. Bu eylem sadece sıradan faşist, müptezel bir siyasetçi müsveddesinin yapmış olduğu bir eylem olarak da görülemez. Şu soruyu da sormak lazım. Niçin böyle bir eylem Türkiye Büyükelçiliğinin önünde yapıldı? Cevabı çok açıktır. Çünkü bu adamlar yabancı düşmanları, göçmen düşmanları, İslam düşmanları ve Türkiye karşıtları biliyorlar ki, Türkiye Allah'ın izniyle öyle bir noktaya geldi, 2 milyarlık İslam aleminin öncüsüdür ve dünyadaki milyarlarca mazlum milletlerin sözcüsü olan bir ülke konumundadır. Bugün gösterilerin arkasındaki esas siyasi motivasyonun bu olduğu aşikardır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.