‘Cumhuriyetimizin 92. Yılı kutlu olsun’

‘Cumhuriyetimizin 92. Yılı kutlu olsun’
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Göksel’in, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı şöyle:

“İstiklal ve özgürlüğümüzün sembolü olmuş Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü gururla kutluyoruz. Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin bütündür. Cumhuriyet, egemenliğin kaynağını millet görerek, çağdaşlaşmanın, gelişmenin, ilerlemenin ve kucaklaşmanın sembolü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla birlikte tarihte eşine ender rastlanacak bir mücadele vererek, yurdu işgalcilerden kurtardığını ve bu toprakları tekrar vatan haline getirerek 29 Ekim 1923'te ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.
Cumhuriyetimizi, çağın gerekleri karşısında sürekli yenileyip geliştirmek ve evrensel demokrasinin değerleriyle taçlandırmak, bizim için asla vazgeçilemeyecek hedeflerin başında gelmektedir. Atatürk’ün bir ideal olarak ortaya koyduğu, ülkemizin gelişme ve kalkınmasında her zaman önemli bir ışık olmuş, ‘Muasır Medeniyet Seviyesinin Üzerine Çıkmak’ hedefi, Cumhuriyetimizin 92. yılında milletimizin ortak iradesine dönüşmüştür. Milletimiz, nasıl ki milli mücadelenin en zor şartlarında dahi özgürlük ve bağımsızlığından feragat etmemiş ve tarihe şanlı destan olarak geçen bir var olma şuuru ortaya koymuşsa, zaman zaman yaşadığımız sıkıntılı dönemleri de hep aynı şuurun diriltici soluğuyla aşmasını bilmiştir.
Şuna bütün kalbimizle inanıyoruz ki; Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece, bu ülkenin yüksek menfaatlerini, bu milletin mutluluk ve huzurunu her türlü günlük siyasi çıkar hesaplarının üstünde görmeyi başarabildiğimiz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Ortak değerlerimizi bile bir ayrışma, kutuplaşma ve çatışma vesilesi yapmaya çalışan çevrelere prim vermeden, milli ve manevi değerlerimiz etrafında kenetlendiğimiz sürece, saramayacağımız hiç bir yara, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk kalmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, önce TBMM’yi ardından da Cumhuriyeti kurarak bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 92. yılının ülkemiz için kardeşlik, huzur, barış, refah ve mutlulukla dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.