Çukurova Üniversitesi’nde ‘Yazılım ve Teknoloji Zirvesi’ düzenlendi

Çukurova Üniversitesi’nde ‘Yazılım ve Teknoloji Zirvesi’ düzenlendi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) Çukurova Öğrenci Kulübü tarafından 'Yazılım ve Teknoloji Zirvesi' adlı konferans düzenlendi.

Sektörün önde gelen isimleri, öğrencilere yazılım dünyasında önemli yere sahip programlama dilleri, akıllı televizyon, bulut teknolojisi, mobil uygulama, oyun programcılığı, sosyal medya gibi pek çok sektör hakkında bilgi verdi.

IEEE Çukurova Öğrenci Kulübü tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen zirve Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 11 oturumdan oluşan zirveye, Çukurova Üniversitesi'nin değişik fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, günümüzün en önemli iki kavramı olan yazılım ve teknolojiyi, birleştirip tek bir başlıkta toplayan öğrencilere ve katılımcılara teşekkür etti ve bu etkinlik ile hayatı teknoloji penceresinden daha yakından inceleme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Organizasyonla ilgili bilgi veren IEEE Çukurova Öğrenci Kolu Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Canatar, etkinlik ile sektöründe öncü kuruluşları ve tanınmış isimleri öğrencilerle bir araya getirerek teknolojiyi satın alan değil üreten bir toplum olma konusunda adım attıklarını belirtti. Canatar, üniversite öğrencilerinde kariyer bilincinin oluşmasına katkı sağlayan bu ve benzeri organizasyonları çok önemsediklerini de dile getirerek, öğrencilerin katılımcı firmaların temsilcileriyle birebir görüşme imkânı yakaladığını bildirdi.

Yazılım ve Teknoloji Zirvesi kapsamında firma temsilcileri ve sektörün önemli isimleri tarafından verilen seminerlerde, yazılım dünyasında önemli yere sahip 'Programlama Dilleri', 'Akıllı Televizyon', 'Bulut Teknolojisi', 'Mobil Uygulama', 'Oyun Programcılığı', 'Sosyal Medya', 'Sanal Pazarlama', '3D Printing' ve 'Girişimcilik' gibi pek çok sektör ve konu ele alındı. İki gün süren IEEE Çukurova Yazılım ve Teknoloji Zirvesi etkinliği bilgi alışverişiyle sona erdi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.