Çukurova İlçe Milli Eğitim, 'e-Folio Projesi'ni tamamladı

Çukurova İlçe Milli Eğitim, 'e-Folio Projesi'ni tamamladı
Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 14-25 yaş arası okulu erken terk eden ve herhangi bir iş eğitimi olmayan gençlerin çalışmasını sağlamak amacıyla hazırlanan AB destekli e-Folio Projesi'nin birinci yılını başarıyla tamamladı.

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen, koordinatörlüğünü Litvanya'nın yaptığı Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak olarak katıldığı projede İngiltere, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Slovakya birlikte çalışılıyor. 2013 yılında başlayan proje önümüzdeki yıl aralık ayında tamamlanacak.

Avrupa'da işsiz gençlik sayısının dikkate alınacak kadar artması dikkate alınarak hazırlanan proje, 14-25 yaş arası herhangi bir iş eğitimi almayan ve okulu erken terk eden işsiz gençlerin KOBİ'lerle işbirliği içerisinde iş dünyasına yeniden girmelerini sağlamayı hedefliyor. Projenin birinci yılında işverenlerin işe alırken gençlerden talep ettikleri yetenek ve becerileri öğrenebilmek için her ülkeden 100 toplam 700 işverene bir anket uygulandı. Bunun sonunda ortaya çıkacak taleplerin gençlerin ne kadar farkında olduğunu ölçmek için 20 genç ve gençlik çalışanına test yapılacak. Bu testler sonucunda gençlik çalışanları ve öğretmenlerine yönelik bir çalışma kitabı ve online bir bilgilendirme portalı oluşturulacak. Ayrıca projenin en önemli ürünü olan Co-PAC sertifikası ile herhangi bir şekilde bu yetenek ve becerileri edinen gençlerin belgelendirmesi sağlanacak. Bu belgenin tanınması için Youthpass ile işbirliği içerisinde çalışılıyor. Bir sonraki uluslararası toplantı Yunanistan'da gerçekleştirilip testlerin sonucu karşılaştırılacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.