Çocuklarda beslenme ve gelişim takibi erken tanı için önemli

Çocuklarda beslenme ve gelişim takibi erken tanı için önemli
Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Burcu Çalışkan, "Çocuklarda beslenme ve gelişim takibi,oluşabilecek hastalıkların erken tanı ve tedavisinde önemli rol oynamaktadır" dedi.

Sağlam bebek ya da çocuk izlemi, birinci basamak çocuk sağlığı ve hastalıkları hizmetlerinin temelini oluşturmaktadır diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Burcu Çalışkan, "Sağlam çocuk izlemi, sadece sağlıklı çocuklara verilmesi gereken bir hizmet değil, tüm çocukların alması gereken hizmettir. Düzenli olarak bebeklerin ve çocukların sağlıkları için beslenme ve gelişim gibi takipler çocuklarda oluşabilecek bir sağlık sorunun erken tanı ve tedavisi önem taşımaktadır.

RUTİN SAĞLIK KONTROLÜ
Bebekler ve çocuklar rutin sağlık kontrolleri için düzenli olarak belli periyotlar dahilinde alanın da uzman doktora muayene olmalıdır. Her kontrolde bebek ve çocuğun ağırlık, boy ve baş çevresi ölçümleri not edilecek ve ortalama büyüme oranlarıyla karşılaştırması yapılacaktır.

DÜZENLİ MUAYENE
Rutin sağlıklı bebek ve çocuk kontrolleri hastalıktan bağımsızdır. Bu, anne ve babanın çocukları sağlıklı olsa bile bu ziyaretlerin her birine katılmaları gerektiği anlamına gelir. Doktor veya sağlık hemşiresi çocuğun gelişimsel ilerlemesine bağlı olarak sağlık kontrollerinin sıklaştırılmasını önerebilir. Sağlam çocuğun fizik muayenesi eksiksiz olmalı, şikayeti olmasa bile tam bir fiziki muayene yapılmalıdır. Burada amaç oluşabilecek sağlık sorununu erken dönemde saptamak, tanı ve tedavisine başlamaktır." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.