ÇOCUKLARA KODLAMA EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA KODLAMA EĞİTİMİ
Çocuklar kodlama eğitimi aldı

Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından teknolojiyi sadece kullanan değil, üreten bir nesil yetiştirmek amacıyla çocuklara yönelik 'Kodlama Eğitimi'nin 3.'sü düzenlendi.

Çocukların bilişimsel düşünme becerilerini geliştirmelerini, fikir üretebilmeleri ve fikirlerini teknolojiye yansıtmaları ve üretken bireyler olarak yetişmesi amacıyla Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından 8-12 yaş arası çocuklara yönelik Kodlama Eğitimi düzenlendi. Piazza AVM'de 3.'sü gerçekleştirilen eğitime çocuklar yoğun ilgi gösterirken, aileler de bu önemli eğitimde çocuklarını yalnız bırakmadı.

GİRİŞİMCİ RUHLARI ÖNE ÇIKIYOR

Bu eğitimle çocuklara hem bilgisayar teknolojisi bilgilerini öğretip hem de kodlama ve teknoloji tasarım becerilerini kazanmalarını istediklerini belirten Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, "Kodlama eğitimi alan her çocuğun geleceğe daha emin adımlarla ayak basacağını düşünmekteyiz. Çocuklar, öğrendikleri bilişim yöntemleri sayesinde düşündükleri icatları tasarlayıp kendileri üretecek. Gündelik hayatta karşılaşacakları problemleri hızlıca çözme yetkinliği kazanacak. 'Girişimci' kişiliklerini keşfederek daha sağlıklı, kendine saygısı ve özgüveni yüksek, sorunları nasıl çözebileceğini bilen bireyler olarak yetişecek" dedi.

 

21. YÜZYILIN ALFABESİ

Kodlama bilgisinin 21. Yüzyılın alfabesi konumunda olduğunu ifade eden Kılınçarslan, "İnsanlar nasıl önce okumayı öğrenip daha sonra okuyarak yeni şeyler öğreniyorsa, kodlama eğitimi alan çocuklarımız da önce kodlamayı öğrenip daha sonra kodlayarak yeni şeyler öğrenebilme imkanına sahip. Eğitim sürecinde çocukların kodlama eğitimine karşı olan ilgileri çok yüksek düzeyde oldu. Çocuklarımız eğitim süresince çok yüksek performans sergiledi. Bundan sonra da çocuklarımızı geliştirmeye yönelik farkındalık eğitimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Eğitim sonunda çocuklara Katılım Belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.