ÇOCUKLAR BULVAR AVM DE

ÇOCUKLAR BULVAR AVM DE
Orff Schulwerk Eğitimcisi Onur Erol, Karadeniz’de ilk kez Bulvar AVM’de çocuklarla buluştu..!

 

 ONUR EROL İLE HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER..

Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünden mezun olan Orff Schulwerk müzik ve hareket eğitimcisi Onur EROL, eğlenceli bir etkinlikle Samsun Bulvar AVM’de çocuklarla bir araya geldi. Şarkını Söyle, Müzikolaj, Kendin Yap Kendin Çal isimli kitapları ve yine aynı isimleri taşıyan çocuk şarkıları albümleri ve aynı zamanda youtube da yüksek izlenme ve beğeni gören “Karamela Sepeti” kanalı ile çocukların ilgi ile takip ettiği Onur Erol, bestelediği çocuk şarkılarından oluşan konser eşliğinde interaktif ritim ve müzik atölyesi gerçekleştirerek, çocukların etkinliğe sadece dinleyerek değil aktif bir şekilde katılımlarını sağlayarak, onlara unutulmaz bir müzik deneyimi de yaşattı.

 

Türkiye’nin 30 farklı şehrinde eğitimcilere yönelik bir çok uygulamalı seminer ve konferanslar veren Onur Erol, Orff yaklaşımının ülkemizin sahip olduğu zengin kültürel kaynaklarla beslenerek, ülkenin her eğitim kurumundaki eğitim programlarında yer almasını ve eğitim literatürümüze yeni kitap ve ders materyalleri ile çocukların severek söyleyeceği oyunlu şarkılar kazandırmayı hedefliyor.

Etkinlik; çocukların ritmik yeteneklerini ve kişisel becerilerini geliştirerek, bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunurken, aynı zamanda duyduğu ritimleri aynı şekilde aktarabilme, zamanlama, tempoyu yakalayabilme, müzikle hareket edip durabilme, enstrüman çalabilmeyi öğrenme gibi konuları kavramalarını sağlıyor.

Duyuların Dansı isimli etkinlik Bulvar AVM Kültür Salonunda 13:00 15:00 ve 17:00 saatlerinde 3 seans olarak gerçekleşti. 13:00 seansında Samsun’un köy okullarından olan Çamyatağı İlkokulu, Çiftlik İlkokulu, Belalan İlkokulu, Eriklibelen İlkokulu, Gidirli İlkokulu, Çelikalan İlkokulu ve Boyalı İlkokulu’nda ögrenim gören çocuklar ağırlandı.

 Çocuklar, Bulvar AVM’nin tarihi binalarını gezerek, bilgi edindiler. Hatıra fotoğrafı çektirdiler. Meydan alanında bulunan carusel ve trene binerek eğlenme fırsatını elde ettiler. Etkinlik tüm çocuklarca büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.