Çinli heyet işbirliği için Samsun’da

Çinli heyet işbirliği için Samsun’da

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, iş adamlarıyla birlikte adeta Samsun’a çıkarma yaptı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla, Samsunlu ve Çinli işadamları bir araya gelerek, işbirliği imkanlarını değerlendirip, görüş alışverişinde bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki Ekonomi ve Ticaret Konsolosu Zhu Guangyao ve sekiz Çinli girişimci iş adamı, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun’a geldi.  Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki heyet, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonla Samsunlu işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya ayrıca, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Hızır da katıldı.  

Murzioğlu: “İşbirliğine hazırız”

Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Murzioğlu, kent ekonomisi hakkında Çinli heyeti bilgilendirdi. Samsun’un yatırımcılar için önemli fırsatları içinde barındırdığını kaydeden Murzioğlu, “Çin ve Türkiye arasındaki gerek ekonomik gerekse ticari ilişkiler son yıllarda önemli bir yere geldi. Ülkemizin gelişmesine paralel olarak Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı konumundaki kentimiz de her alanda önemli atılımlar gerçekleştirdi.  Samsun çok yönlü bir kent. Samsun’u tanımlamaya kalktığımızda sağlık kenti, lojistik kenti, sanayi kenti, turizm kenti, eğitim kenti gibi pek çok ifade kullanıyoruz. Samsun ayrıca, alternatifli bir ulaşım olanakları olan hava, kara, deniz ve demiryolu altyapısına sahip Türkiye’deki dört sayılı ilden bir tanesi. Samsun TSO olarak kentimizin lojistik potansiyelini oldukça önemsiyoruz ve bu yönde oldukça mesafe aldık. Türkiye’nin yükselen yıldızı, önemli bir bölgesel güç olan Samsun, konumu, potansiyeli, üretim altyapısı, lojistik fırsatları, sosyokültürel imkanları, yetişmiş insan gücü ile bölgenin en önemli aktörüdür. İnşallah karşılıklı olarak güzel bir işbirliği sağlarız. Ben buna inanıyorum” dedi. 

Büyükelçi Hongyang: “Samsun’u yakından tanımak istiyoruz”

Samsun’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise, “Samsun’da olmaktan ve Samsunlu işadamlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Ziyaretimizin nedeni sizinle görüş alışverişinde bulunmak ve Samsun’la ilgili daha çok bilgi sahibi olmak. Burada birlikte işbirliği potansiyelini daha çok su yüzüne çıkartabiliriz. Önümüzdeki dönemlerde atacağımız adımları konuşabiliriz. Çin ile Türkiye arasındaki işbirliği sizin de bildiğiniz üzere gerek siyaset alanında, gerekse ticari ve ekonomik alanlarında gittikçe gelişmektedir. Geride bıraktığımız yakın dönemde iki ülkenin lideri defalarca bir araya geldi. İki ülke arasında ekonomik ve ticaret anlamında bazı projeler yapıldı ve bazı projelerde devam ediyor. İşbirliğimiz gelişme eğilimi sürdürmektedir. Daha da çok işbirliği potansiyeli mevcuttur. Özellikle Türkiye’deki yerel makamlarla daha çok işbirlikleri yapabiliriz. Bundan yola çıkarak da bugün işadamlarımızla beraber Samsun’dayız. Bu arada kültürel ilişkileri de görüşmek istiyoruz. Samsun’la sizlerin de gayreti ve desteğiyle güzel işbirlikleri kuracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yatırım fırsatları değerlendirildi

Daha sonra ise, Çinli ve Samsunlu işadamları karşılıklı olarak, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ile yatırım fırsatlarını değerlendirerek, görüş alışverişinde bulundu. Toplantı sonrası Başkan Murzioğlu ile Büyükelçi Hongyang, karşılıklı olarak anı takdiminde bulundu. Çinli heyet daha sonra, Başkan Murzioğlu ile birlikte Samsun TÜYAP Fuarı’nda bu yıl 3’üncüsü düzenlenen İnşaat Fuarı’nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum