"ÇİFTÇİMİZE BİR DARBE DAHA"

"ÇİFTÇİMİZE BİR DARBE DAHA"
CHP Samsun İl Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasında, " Ülkemizde tarımı ve hayvancılığı bitirme noktasına getiren Tarım ve Orman Bakanlığı "Genç Çiftçi Projesi" adıyla başlattığı yeni girişimle hayvancılığımıza bir darbe daha indirdi" dedi.

CHP Samsun İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Havza ilçemizde, 29 Temmuz'da 7 mahallede 11 çiftçiye dağıtılan 374 koyun ve keçilerin veba hasatlığından ölümü, başka illerde de benzeri vakaların yaşanması Kurban Bayramı öncesi sadece proje kapsamındaki çifçileri mağdur etmekle kalmadı, bayramda kesilecek hayvanların kontrollerinin de yeterince yapılıp yapılmadığı konsunda bütün ülkede endişe yarattı. Tarım Bakanı ve bürokratları tarıma ve hayvancılığa, çiftçimize ve onların sorunlarına ne kadar uzak olduklarını galoşla tarla gezerek zaten ortya koymuşlardır. Koyunlar çiftçiye dağtılmadan veba hastalığı kontrolü yapılabilirdi.  Tarım Bakanlığı ve projede görevli bürokratları  eğer sorumluluk sahibi, yetkin, halkını ve çiftçisini seven, sektörü bilen yöneticiler olsalardı hasatlık kontrolü yapılmadan, hastalıklı hayvaları almazlardı dolayısıyla da çifçimize dağıtıp, hastalığın yayılmasına sebep olamazlardı.  Genç çiftçi projesinde dağıtılan hayvanlar devlete iki fiyatına satılırken bir de hastalıklara karşı gerekli aşılamaların yapılmadığını görmüş olduk.  Bugün Havza da genç çiftçi projesi ile verilen koyunların ölümü  ihmalkarlıktan kaynaklı olmuştur.

"BUNUN VEBALİ BÜYÜKTÜR"
Uzun süredir devam eden bu genç çiftçi projesi devleti hortumlamanın aracı haline gelmiştir. Hem devleti hortumlayacaksın hem de veba hastalığının yayılmasına sebep olacaksın bunun vebali büyüktür. Hiç kimsenin bu kurban bayramı öncesi halkımızın sağlığıyla oynamaya hakkı yoktur. Tarım ve hayvancılığımızın daha fazla zora sokulmasına, çiftçimizin sorumsuz siyasetçilerin oyuncağı olmasına izin vermeyeceğiz. Sorumlular hakkında gerekli yasal yaptırımların uygulanmasını için konunun takipçisi olacağız.
Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, tüm halkımzın Kurban Bayramını kutlarız.    

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.