CHP'DEN ÖĞRETMEN ALIMLARINA ELEŞTİRİ

CHP'DEN ÖĞRETMEN ALIMLARINA ELEŞTİRİ
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akçagöz, eleştirilerine sözleşmeli öğretmen alımlarını da ekledi

OHAL dönemlerinde bu alımların adam kayırmacı yöntemle gerçekleştirildiğini söyleyen Akçagöz;

 "Olağanüstü hal dönemi uygulamaları arasında olan sözleşmeli öğretmen atamalarının tamamiyle adam kayırmacı yöntemlerle gerçekleştiği ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere, Olağanüstü hâl döneminde sözleşmeli öğretmenler, Kpss'ye ilaveten mülakat ile tayin edilmektedir. 15 Temmuz'dan sonra Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 12 maddelik manifestonun belki de en önemli maddelerinden biri, devlet atamalarında liyakatin esas alınmasıdır. Ancak çok geçmeden Akp, gerçek yüzünü göstermiş, adalet terazisini adeta alt üst etmiştir" dedi. 
         
Öğretmen adaylarına kendilerinin ve ev ahalisinin namazlarının sorulduğunu da iddia eden Akçagöz, sözlerine şöyle devam etti: 

" Öğretmen adaylarına mülakatlarda, evlerinde namaz kılan olup olmadığı, Akp hükümetinin 2023 hedefleri için ne düşündükleri ve bunu anlatacak olsalar, çocuklara nasıl anlatacakları gibi yanlı ve siyasi içerikli sorular sorulmaktadır. Öğretmen atamaları ile ilgili onlarca şikayet almaktayız. Kişilerin, etnik kimlik, inanç kimliği ve siyasal düşünce yapısına göre tasnif edildiği duyumları, devletin adil yönetilmediğinin ve liyakatin hiçe sayıldığının bir göstergesi olarak karşımızda durmaktadır. Bu uygulama, bireylerin devlete olan güvenini sarsmaktadır. 
          15 temmuzdan sonra Akp'den beklediğimiz samimiyetin tam aksini görmek, millet olarak geleceğe dair endişelerimizi artırmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü, Akp'nin Müdürlüğü değildir. Bu devlet kurumu, tarafsız işler yapmak zorundadır. Aksi halde bu tarafgir uygulamaların hesabı bir gün mutlaka hukuk önünde sorulur". 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.