CHP’DEN CUMHURİYET BALOSU

CHP’DEN CUMHURİYET BALOSU
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesinin geleneksel hale gelmiş Cumhuriyet Balosu Fuar içi ADOR tesislerinde 28 Ekim Cuma akşamı gerçekleşti

         CHP Samsun Milletvekili  Sayın Hayati Tekin, CHP İl ve İlçe teşkilatları, Vatan Partisi, bir çok meslek odası, demokratik kitle örgütü, dernek ve sendikanın katıldığı baloda salon Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümüne yakışır bir coşku içinde idi.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Açılış Konuşmasını yapan Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli;

''Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’En büyük eserim dediği ve ‘’en büyük’’ bayram ilan ettiği, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, ADD  Samsun Şubesi olarak yaptığımız Cumhuriyet Yemeğimize hoş geldiniz. Cumhuriyetimizin 93. yaşı hepimize, tüm ulusumuza kutlu olsun.

Bugün Vezirköprü ilçemizde bir şehidimizi toprağa verdik. Şehidimiz Adnan Uluışık'a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine sabır diliyorum. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra ülkeyi, yaptıkları yanlış ve yandaş politikalarla kan gölüne dönüştüren mevcut iktidarı buradan bir defa lanetliyorum. Yıllardır terörle, şehitler bahanesi ile Milli bayramlarımızı kutlamamıza engel olmaya çalışanlara inat biz yine salonlarda ve meydanlarda kutlamalarımıza devam edeceğiz. Buradan bir defa daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum.''  dedi. Sözlerine şöyle devam eden Özkefeli:

Kurtuluştan kuruluşa giden yol,  ATATÜRK önderliğinde büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülmüş, tüm yokluk ve yoksulluklara rağmen eşine az rastlanır bir zafer ile sonuçlanmıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan bu Milli Kurtuluş Savaşı süreci Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla bitmemiş, Türk Ulusunun çağdaş dünyayla bütünleşmesine olanak sağlayan Cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla asıl hedefine ulaşmıştır. Felsefesinde insan hakları, demokrasi, hukuk devleti ve temel özgürlükler gibi değerleri barındıran Cumhuriyet rejimi insanımıza en yakışan sistem olarak 93. yılını doldurmuş, bizlerin kararlılığı ile her şeye rağmen daha nice 93 yıllara gidecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur.

Cumhuriyetimizin 93.  kuruluş yıl dönümünü olan Cumhuriyet bayramımızı onu her zamankinden daha kararlı ve dirençli olarak koruma ve kollama azmi içinde kutluyoruz. Başta dış siyasetimiz olmak üzere, pek çok konuda siyasal adımlarımız ABD ve AB’nin isteklerine uygun yürütülür olmuştur. “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal’in sözleri, ne yazık ki bugünkü liderlerce göz ardı edilmiştir. Yol ve yön şaşırtılmaya, Atatürk’ten uzaklaştırılmaya çalışılmaktayız.

            Varlığımız ve özgürlüğümüzün yegâne temeli olan cumhuriyetimiz tarihinin en zor ve sıkıntılı dönemini yaşamaktadır. Harici ve dâhili düşmanlar ile iktidarı elinde bulunduranlarca cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine, kurumlarına ve 93 yıllık kazanımlarına saldırılmakta, her geriye doğru savrulma bir başarı olarak halkımıza sunulmaktadır.

            ’Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ OHAL uygulamaları mazeret edilerek işlevsiz hale getirilmekte, Cumhuriyetimizin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olma vasfı başkanlık, yeni anayasa dayatmaları ile yok edilmeye çalışılmakta, koyu bir baskının gölgesinde tüm anayasal özgürlükler kullanılmaz hale getirilmektedir.

            Tüm bu olumsuz koşullarda ve hallerde bize eşsiz bir savaşım ile bu toprakları vatan yapan, bize ulus kimliği  ‘Türk’ kimliğini kazandıran ve aydınlık bir cumhuriyet armağan eden Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimiz ve gazilerimize olan yurttaşlık borcunu ödemek zorundayız. Bu bağlamda biz Atatürkçülerin gerici ve emperyalist düzenin piyonları ile mücadelesi aydınlanma zaferi kazanılıncaya kadar devam edecektir. İnanıyor ve biliyoruz ki; ’Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taş ve tahtalar batar yok olur

            İzlenilecek yol çok açıktır. Ulu Önder Atatürk:  ‘Ülkenin ve devrimlerin içeriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması için tüm ulusçu ve cumhuriyetçi güçlerin bir yerde toplanması gerekir’  diyerek, gideceğimiz yolu çok açık belirtmiştir. Özetle cumhuriyet idealinin kökleşmesi, yücelmesi, korunması ve kollanması yolunda cumhuriyet İlkesine inananların bir bütün olarak bir arada bulunması mecburidir.

            Tüm bu duygu ve düşüncelerle ödünsüz takipçisi olduğumuz deha liderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıl dönümünü olan Cumhuriyet bayramımızı kutluyor, cumhuriyet ve demokrasi düşmanlarına da ’Cumhuriyeti kuranların onu korumaya da muktedir’ olduğunu tekrar hatırlatıyoruz.

            Samsun Sanat Tiyatrosundan Yaşar Gündem'in  Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okuması, Gençlik kollarının Ata’ya cevabı, zeybek gösterisi, Cumhuriyet Pastasının kesilmesi ve 10. Yıl Marşı ile devam eden gece coşkulu bir şekilde devam etti. Emrah ŞAHİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.