CEVİZ TAVSİYESİ

CEVİZ TAVSİYESİ
Davutoğlu’ndan gençlere 'Ceviz yiyin' tavsiyesi
ESKİ Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bursa’nın İznik İlçesi'nde Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlediği toplantıya katılarak gençlere öğütler verdi. Davutoğlu, “Cevizin yapısı beyne benzediği için zihni açar. Bol bol ceviz yiyin" dedi.
Eşi Sare Davutoğlu ile İznik'e gelen Ahmet Davutoğlu, sırasıyla İznik Ayasofya, Eşrefoğlu Rumi ve Yeşil Camii'yi gezerek incelemelerde bulundu. İznik Müzesi'ni ziyaret edip, Müze Müdürü Haydar Kalsen'den buradaki lahitler ve tarihi eserler hakkında bilgi alan Davutoğlu, kaymakamlığa geçerken, kaymakamlık binasının karşısındaki bir evde ikamet eden 89 yaşındaki Refika Gürol ile pencerede bir süre sohbet etti.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik Temsilciliği'nin hayata geçirdiği İznik Akademisi'nin Marmarabirlik Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıya katılan Davutoğlu, burada bir konuşma yaptı. Gençlere tavsiyelerde bulunan Davutoğlu, “İznik'in üstündeki toprağı biraz alsanız, altından insanlık tarihi çıkar. İznik'in üstünde yaşayanlarda da İzniklilerde de insanlık abidesi bir ahlak var. Eğer bir yere akademi kurmak gerekse, ben de İznik'e kuralım derdim. İznik'in ilçe olduğuna bakmayın. İznik medeniyetlerin beşiği, inançların da en önemli merkezidir. İznik bir başşehirdir” dedi. 

Eşi Sare Davutoğlu'nun ceviz meraklısı olduğunu anlatan Davutoğlu, “Eşim herkese ceviz yemeyi tavsiye eder. Ben de size tavsiye ediyorum. Rivayet odur ki; cevizin şekli beyne benzediği için ceviz, beynin kapasitesini de geliştirir. Cevizi ihmal etmeyin. Ceviz yiyin. Bir de Gemlik'in, İznik'in bu bölgenin zeytinini yemeyi de ihmal etmeyin. Kaymakamlığı ziyaret ederken karşıdaki evin penceresinde yaşlı bir teyzenin beni beklediğini öğrendim. Pencereye gittim ve seslendim. 89 yaşında İznikli Refika teyze. Onunla pencereden sohbet ettik. Gençler size ilk nasihatım bu olsun. Nerede yaşarsanız yaşayın, oranın en yaşlısını bulun ve dizinin dibine oturun. Emin olun benden daha çok dersi ondan öğrenirsiniz. Çünkü orada hayatın dersi var. İznik gibi yerlerde yaşamak bir büyük ailede yaşamak gibidir" ifadelerini kullandı. 

'HİÇBİR METNE ALLAH'A SIĞINMADAN İMZA ATMADIM'

Gençlere, İznik'in ruhunu korumaları ve yaşatmaları tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "İznik'e kendi eviniz gibi sahip çıkın. Her işinizde besleme ve kulağınızda ezan sesi olsun. Ders verdiğim dönemlerde abdestsiz şekilde ders verdiğim zaman huzursuz olurdum ve abdestli olmadan ders verdiğimi hatırlamıyorum. Çünkü o sırada dilimden yanlış bir şey çıkabilir diye korkuyordum. Eskiden beri adetimdir bu. Devlet hayatımda da aynı adeti sürdürdüm. Hiçbir metne Allah'a sığınmadan imza atmadım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.