Çarşamba'da çatı yangını

Çarşamba'da çatı yangını
Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir apartmanın çatısında çıkan yangın söndürüldü.

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde meydana gelen yangında, 5 katlı apartmanın çatısı kullanılamaz hale geldi.

Olay, Çarşamba ilçesi Kirazlıkçay Mahallesi Limon Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sokak üzerinde bulunan 5 katlı Bizim Apartmanı’nda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı binanın çatısında alevler yükseldi. Kısa bir sürede binanın çatısını tamamen saran yangın giderek etkisini artırdı. Bina sakinleri ve çevrede ki vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi Çarşamba İtfaiye Ekiplerine durumu bildirdi.  Yangını söndürmek için seferber olan bina sakinleri kendi imkanları ile su taşıyarak alevleri söndürmeye çalıştı. Bu arada yangının yaşandığı binanın yanında bulunan Osmanlı apartmanına da alevler sıçradı. Yangının giderek büyümesi çevredekilere büyük panik yaşattı. 

Olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemi alan Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları yangın bölgesinden uzaklaştırabilmek için sık sık uyarılarda bulundu.  Yangını gören vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin geç geldiğini belirterek tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşlar, “Nerede itfaiye ekipleri. Kaç defa aradık. Çarşamba’nın itfaiyelerini Büyükşehir Belediyesi bağlamadı ya! Yangın çıkalı bir saat oldu halen müdahale etmediler. Herkes itfaiyeyi aradı. Müdahale etmek için daha neyi bekliyorlar?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Yine yangının yaşandığı Bizim Apartmanı sakinlerinden Volkan Çalhan’da tepkisini dile getirerek, “Yangın saat 1’de başladı. Ben kamyon şoförüyüm. Olayı duyduğumda yaklaşık 10 km’lik yoldan geldim. İtfaiyenin  önünden geçtim. Ben geçtiğimde itfaiye haber verildiği halde halen daha çıkış yapmamıştı. Ve saat 2 buçuk. Yangın devam ediyor. Burada 4 tane itfaiye aracı bekliyor. Kimse müdahale etmiyor. Ne soğutma çalışması var ne de söndürme çalışması var.” dedi. 

Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.