Canik’te değerlerine bağlı nesil yetişiyor

Canik’te değerlerine bağlı nesil yetişiyor
Canik Belediyesince Yavuzselim Mahallesi’nde düzenlenen Kur'an Kursu sona erdi. Kursu tamamlayan çocukların gösterisi büyük beğeni kazanırken, Başkan Osman Genç, değerleriyle büyüyen bir nesil hedeflediklerini söyledi.

Canik Belediyesi tarafından 2018 Dönemi Yaz Okulu kapsamında Yavuzselim Mahallesi’ndeki Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kur'an Kursunu tamamlayan çocuklar için kapanış töreni düzenlendi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in de yer aldığı programda veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Büyük ilgi gören kapanış töreninde 1,5 ay boyunca Kur'an-ı Kerim eğitimi alan çocuklar hünerlerini sergilerken, Başkan Osman Genç çocukların manevi değerlerine bağlı şekilde yetişmesine dikkat çekti.

DEĞERLERİYLE YETİŞEN GENÇLİK
Kapanış töreninde konuşan her yıl yaz mevsiminde çocukların manevi olarak yetişmesi için eğitim kursları düzenlediklerine dikkat çeken Başkan Genç, "İnsanlarımızı, özellikle de çocuk ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerimizle buluşturucu çalışmalara imza atıyoruz, bu tür çalışmalara destek veriyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz faaliyetler hep insanın gelişimini artırıcı yönde olmuştur. Bu manada gerçekleştirdiğimiz bu tür kurslarla çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında yaz günlerini değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Kendi medeniyet değerlerimizi çocuklarımıza aktarıyoruz. Çünkü değerleriyle büyüyen bir nesil hedefliyoruz” dedi.

DUYARLI ŞEHİR
Canik'in duyarlı bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Çocuğa, kadına, çevreye, insana duyarlı bir şehir anlayışıyla bunları yapıyoruz. 'Çocuklara duyarlı' bir belediye olarak sadece yazın değil, yılın her döneminde farklı alanlarda yeteneklerini geliştirecekleri hizmetler veriyoruz. Her çocuğumuz bu yaz kurslarının yanısıra yılın tamamına yaydığımız kültür, sanat, spor kurslarımızdan yararlanmalılar. Tiyatro okulu ile müzik okulunun yanısıra  sportif, kültürel ve sanatsal kurslarımız da çocuklarımızın hizmetinde. Normal eğitimin ve manevi eğitimin yanında her çocuğumuz bir enstrüman çalmalı ve bir spor dalı ile uğraşmalıdır" diye konuştu. Konuşmaların ardından kursu tamamlayan çocuklar Kur'an tilaveti verdi ve ilahiler okudu. Program yapılan dua ile sona erdi.

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.