Canik Başarı Üniversitesi uluslararası bağlantılarını genişletiyor

Canik Başarı Üniversitesi uluslararası bağlantılarını genişletiyor
Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, California Üniversitesi ile eğitim alanında temaslarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Canik Başarı Üniversitesi ile California Üniversitesi arasında yakın zamanda yapılan ikili anlaşmaların ardından temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.
Daha önce yapılan anlaşmalar çerçevesinde iki üniversite arasında öğrenci değişimi ve çift diploma programı yapmaya karar verdiklerini belirten Rektör Bekdemir, “Program çerçevesinde özellikle öğretim üyelerinin üniversitelerimiz arasında değişimi öngörülmüştü. Pittsburgh Üniversitesi, yapılan bu anlaşmayı 'eğitim yoluyla kültürler arasında köprüler kurmak' olarak tanımlıyor. Bizler de aynı şekilde hareket ederek öğrencilerimizin farklı ülkelere gidip oralardaki eğitim hayatının içinde bulunmalarını sağlıyoruz. Bununla birlikte çalıştıkları alanın terminolojisi, şartları bir başka ortam ve kültürde de bu işin nasıl yapıldığını görmelerine fırsat vermekteyiz. Öğrenci ve öğretim üyelerimiz bu değişim sonunda kültürel ve akademik olarak zenginleşerek geriye dönecekler. ” dedi.

2015 yılından itibaren Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerini California Üniversitesi'ne göndereceklerini söyleyen Rektör Bekdemir, “California Üniversitesinin rektörü sayın Johns bizi son derece sıcak karşıladı. Üniversitemizi, öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı seminerlerde tanıtma imkânı verdiler. İkinci olarak da Saint Vincent Üniversitesine gidip yine ikili anlaşma programlarını orada da imzaladık. Aynı şekilde öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programını Saint Vincent Üniversitesiyle de gerçekleştirmiş olduk. Bu iki üniversitenin haricinde Arjantin'den bu üniversiteleri ziyarete gelen Universidad Abierta İnteramericana Rektörü Rodolfo N. De Vincenzi ile de öğrenci değişimi ve çift diploma programını imzalayarak programımızı sonlandırdık. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, bu tür akademik ikili anlaşmalar öğrencilerimize bir ufuk açtığı gibi buradaki öğretim üyelerimize de ufuk açacaktır. Bu sebeple üniversitemiz bu tür uluslararası faaliyetleri her yönüyle desteklemektedir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.