Canik Başarı Öğretmenleri Unutmadı

Canik Başarı Öğretmenleri Unutmadı
Canik Başarı Üniversitesi Dil Eğitimi, Sanat ve Kültür Kulübü öğrencileri, emekli öğretmenleri unutmadı.

Fehmi Yıldız Eğitim ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Arslan, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Duru, Yrd. Doç. Dr. İslam Küçük, Başarı Vakfı Temsilcisi Nevzat Yüksel, emekli öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sunuculuğunu Abdurrahman Yılmaz ve Hanife Güney'in yaptığı program, ebediyete intikal eden öğretmenler için saygı duruşu ve ardından da İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğretim Görevlisi Halis Alçın programın açılış konuşmasında "Bugün burada düzenlenen program uzun zamandır süren bir çalışmanın son bölümü. Öğrencilerimiz 25 emekli öğretmenimizi ziyaret ederek onlarla röportajlar yaptı. Bugün o öğretmenlerimizin bir bölümü aramızda, onlara müteşekkiriz. Onları unutmayacağız. Öğrencilerimizin yaptığı röportajlar bir kitap olarak basılıp onlara da takdim edilecek. Biz dünün öğretmenleri ile yarının öğretmenlerini buluşturmuş olduk", dedi.

Programda, Mevra Molla'nın okuduğu "Dünyanın Bütün Çiçekleri" şiirinden sonra emekli öğretmen Nevzat Yüksel'in 24 yıl önce öğretmenler günü münasebetiyle hazırladığı ödül almış yazısını öğrencilerden Emine Büyüktahtakın okudu.

Program Mali'li öğrenci Djeneba Diarra'nın seslendirdiği İngilizce " All of Me" ve Fransızca " Je ne vous oublie pas" şarkılarıyla devam etti.

Programa davetli öğretmenlere Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Arslan tarafından "Teşekkür belgesi" verildi. Doç. Dr. Arslan, "Öğretmenlik, bir meslek olarak başlasa da bir hayat biçimi ve toplum önderliğidir. Bugün burada olan veya olamayan tüm öğretmenlerimize saygılar sunarken, onlardan hatıralarını kaleme almalarını rica ediyorum çünkü onlar unutulmamalı", dedi.

Programa katılan öğretmenler adına konuşan Nurettin Albayrak ve Güzin Yücel, salonu dolduran öğretmen adaylarına teşekkür ettikten sonra, öğretmenliğin alelade bir iş olmadığını çünkü insanı dolayısıyla da milleti inşa ettiğini, söylediler.

Program Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencilerinden, İlker parlak'ın çaldığı kemençe eşliğinde Zeynep Küççük ve Melike Erdoğan'ın söylediği Karadeniz Türküleri ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.