Çanakkale Fotoğraf Sergisi'ne Mehteranlı Açılış

Çanakkale Fotoğraf Sergisi'ne Mehteranlı Açılış
İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen “Trablusgarp’tan Çanakkale’ye” fotoğraf sergisi törenle açıldı. Törene katılan gazilerin fotoğraflara bakarken yaşadığı duygusal anlar sergiye damga vurdu.

MEHTER GÖSTERİSİ YÜREK KABARTTI

Yıldırımlar Mehteran Gurubu tarafından sergi öncesi yapılan gösteri davetliler ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Hücum, Fetih, Çanakkale gibi çok sayıda marşının söyleyen mehteran ekibine vatandaşların ilgisi oldukça yoğundu

 

SERGİYE YOĞUN İLGİ

Serginin açılış törenine İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, Yahya Çınkıl, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Oktay Çakır, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve dernek üyesi Gaziler, İlkadım Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

GAZİLER'DEN ŞEHİTLERE SELAM

Çanakkale Savaşı sırasında ve sonrasında çekilen gün yüzüne çıkmamış fotoğrafların yer aldığı sergi ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşattı. Sergide yer alan fotoğrafları dikkatle inceleyen gaziler bazı fotoğraflarda gözyaşlarını tutamazken, birçoğu fotoğraflardaki askerlere selam durdu.

 

YILDIRIM; “BÜYÜK TARİHİMİZİ UNUTMAMALIYIZ”

Açılışın ardından katılımcılara fotoğrafları anlatan TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım; “Tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale zaferi yeni nesillere anlatılarak ne kadar büyük bir Kahramanlık tarihine sahip olduğumuzu unutturmamalıyız.” şeklinde konuştu.

YÜKSEL; "TARİH ŞUURU AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Mehter Marşı ile açılan “Trablusgarp’tan Çanakkale’ye fotoğraf sergisinde bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel; " Çanakkale savaşlarının yaşandığı o çetin günlerden günümüze dek ulaşabilmiş birçok materyali bugünün nesli ile buluşturmak tarih şuuru açısından çok önemlidir. “Trablusgarp’tan Çanakkale’ye” adlı fotoğraf sergimizle yâd edecek ve Çanakkale ruhunu bir kez daha idrak ediyoruz. Bu güzel çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim " dedi.

 

BAŞKAN TOK'A TEŞEKKÜR

Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ise, " 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümünde özel sergiyi vatandaşlarla buluşturan  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür etti.  

 

SERGİ 7 GÜN AÇIK KALACAK

 Duygu dolu bir ortamda gerçekleşen etkinliğin sonun da toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

“Bulvar AVM Sergi Salonunda açılan sergi 24 Mart’a kadar görülebilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.