BÜYÜKŞEHİRDEN RAYLI SİSTEM İDDİALARINA CEVAP

BÜYÜKŞEHİRDEN RAYLI SİSTEM İDDİALARINA CEVAP
Son günlerde bazı internet sitelerinde art arda çıkan raylı sistemle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların sağlıklı bir ulaşım sağlamaları için SAMULAŞ'ın tüm birim personelleriyle üst düzeyde gayret gösterdiği belirtilirken HES kodu sorgu sisteminin ise bakanlıktan gelecek onay sonrası hayata geçebileceği belirtildi. Salgın başladığından bu yana vatandaşların sağlığı için alınabilecek her türlü tedbiri alan SAMULAŞ'ta, virüsün yayılımını azaltmak için tüm araçlarda her seferin tamamlanmasından sonra özel dezenfektanlar ile temizlenerek bir sonraki sefere hazır hale getiriliyor. Ortak kullanım alanlarında ise tramvay istasyonlarının girişlerinde özel el dezenfektanlarının kullanılması sağlanıyor. İstanyonlara maskesiz ve kapasite üzeri yolcu kesinlikle alınmazken, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar titizlikle uygulanıyor. Öte yandan gezici güvenlik personelleri yoğun saatlerde vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymasını sağlıyor.

samulas-2-001.jpg

GÖREVLİLERİN SORGULAMA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL
Son günlerde yerel basında çıkan ve toplu taşıma araçlarında herhangi bir HES kodu sorgulamasının yapılmadığı şeklindeki haberlerle birlikte konunun yanlış anlaşıldığı belirten Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada sorgulamanın bu şekilde yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "89780865-153-E.15993 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile şehir içi toplu taşıma araçlarında HES kodu sorgulaması yapılmasına karar verilmiştir. Genelgenin yayınlanması ile birlikte Sağlık Bakanlığının veri tabanı ile entegrasyon yapmak için çalışmalar başlatıldı. 09.10.2020 ve 16.10.2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile tüm belediyelerden yetkili kişilerin katıldığı iki adet online toplantı gerçekleştirilmiştir. İlk toplantıda karşılıklı olarak sistemlerin birbiri ile iletişim kurabilmesi için gerekli koşullar anlatıldı. Belediyeler olarak bakanlıktan sistemsel bazı değişiklikler talep edildi. İkinci toplantıda ise ilk toplantıdaki taleplerin değerlendirildiği ve buna göre düzenlememeler yapıldığı bilgisi paylaşıldı."

samulas-4-001.jpg

WEB SERVİSİ İÇİN SAĞLIK BAKANLIĞI BEKLENİYOR
Sağlık Bakanlığın'ndan web servisine erişim için talepte bulunulduğu vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak  09.10.2020 tarihinde web servise erişim için talepte bulunulmuş olup sağlık bakanlığının web servisleri tarafımıza açtırması beklenmektedir. Web servislerin tarafımıza açılması ile birlikte hazırlanan altyapı ile vatandaşlarımız www.samulas.com.tr adresi üzerinden HES kodlarını toplu taşıma kartlarına tanımlatarak araçlarımızdan yararlanacaklardır." Öte yandan ilgili sistemin şu anda yalnızca Gaziantep ve Konya'da test edilmek üzere aktif edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.