BU OKULDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

BU OKULDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR
Samsun İlkadım Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (eski adıyla Sağlık Meslek Lisesi) örnek bir projeye imza atıyor

“KENDİNE BİR İYİLİK YAP” projesiyle okulun her sınıfına, öğretmen ve idareci odalarına birer kumbara koyan öğrenciler örnek bir dayanışma gerçekleştiriyorlar.

Proje hakkında konuşan okul Müdürü M. Kemal Sarı, ‘’Türkiye İş Bankası Samsun Meydan Şubesi işbirliği ile yürüttüğümüz bu projede öğrencilere hem tasarruf etme hem de yardımlaşma bilincini geliştirme noktasında bir eğitim vermiş oluyoruz. Samsun Maarif hareketi bağlamında gerçekleştirdiğimiz bu proje gençlerimize değerlerini yaşayarak öğrenme imkânı sağlıyor’’ dedi.

Proje rehber öğretmeni Sadullah Genç ise, her aşamasını öğrencilerin yürüttüğü bu projede kumbaraların dört kez açılacağını bunlardan ikisindeki gelirin okulumuzda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için, yemek, kıyafet, kırtasiye vb. ihtiyaçları için kullanılacağını, diğer seferlerde ise okul çevresindeki ihtiyaç sahibi aileler için kömür ve gıda yardımı şeklinde ulaştırılacağını ifade etti.

Projenin diğer rehber öğretmeni Filiz Dervişoğlu ise, gerek öğrenci yardımlarında gerekse aile yardımlarında tüm hassasiyetlere dikkat edileceğini, projenin tüm paydaşlarında gönüllülük ilkesini esas aldıklarını söyledi. Ailelerinden aldıkları harçlıklarından artırarak kumbaraya para atan öğrenciler ise çok mutlular. İyilik yapmanın her türlü şartta mümkün olduğunu söyleyen öğrenciler, yaşadıkları iç huzurun bambaşka bir duygu olduğunu ifade ettiler. Proje yürütücülerinden okul öğrencisi Kardelen Kaya’nın söyledikleri ise çok anlamlı idi; “Bizim minik katkılarımız birleşince bir başkasının büyük bir ihtiyacını gideriyor, bu harika bir duygu, keşke bunu tüm şehre, tüm ülkeye hatta tüm dünyaya yayabilsek!”.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum