BU NASIL İŞ?

BU NASIL İŞ?
Salgının ekonomiye olan etkilerini azaltmak üzere açıklanan destek paketlerinden birisi de KOSGEB destekli kredilerin ertelenmesi olmuştu. Dün ise işletmelere gönderilen yazıda daha önce paylaşılan erteleme yazısının hükümsüz olduğu, yeni düzenlemede alacakların Temmuz 2020’ye ertelendiği bilgisinin yer alması işletmeleri mağdur etti.

Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirlerde vatandaşlara destek olacak şekilde birden fazla destek paketleri devreye girdi. Açıklananan destek paketlerinden biri de kullanılan KOSGEB destekli kredilerin ertelenmesiydi. KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yaptığı açıklamada, destek paketini, "KOSGEB olarak KOBİ’lerimizin KOSGEB destekli kullanmış oldukları kredilerin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden taksitlerini üç ay erteliyoruz. Bu destek ile yapmak istediğimiz şu: Biz KOSGEB olarak bir taraftan KOBİ’lerimizin yatırımlarını, istihdamlarını ve ihracatlarını desteklemeye devam ederken diğer taraftan da KOBİ’lerimizin finansman yüklerini hafifletmek üzere birtakım kararlar alarak bu kararları uyguluyoruz." şeklinde duyurmuştu.

kosgeb-kredi-borclarina-2020-ertelemesi-guncel.jpg

Ancak KOBİ ve işletmelere gönderilen belgede daha önce paylaşılan erteleme yazısının hükümsüz olduğu, yeni düzenlemede alacakların Temmuz/2020’ye ertelendiği bilgisi yer aldı. Daha önce kendilerine destek paketi adı altında sunulan imkândan faydalanamayan KOBİ ve işletmeler mağdur edilmiş oldu.

               777777777777777777.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.