BU NASIL İŞ?

BU NASIL İŞ?
Vatandaşın bir çoğu asgari ücretle zar-zor geçinmeye çalışırken OMÜ'de görev yapan bir Profesörün Döner Sermayeden aldığı pay asgari ücretlinin tam 10 katı.

MAAŞININ İKİ KATI DÖNER ALINIYOR
Türkiye'de gelir adaletsizliğinin en bariz örneği OMÜ'de yaşanıyor. OMÜ Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir Profesör'ün brüt maaşı 7 bin 460 lira, kesintilerden sonra net maaşı 5 bin 600 lira iken, performans ve diğer kriterlerle, Döner Sermaye'den payına düşen miktar olan 12 bin 600 lira eklenince maaşı tam 18 bin 200 liraya çıkıyor.

MAAŞA GEREK YOK, DÖNER YETER!
Vatandaşın büyük çoğunluğu 1.300 lira asgari ücretle geçinmeye çalışırken OMÜ'de görev yapan taşeron işçiler yine 1.300 lira maaşla evini geçindirirken, OMÜ Tıp Fakültesi'nde görev yapan bir Profesör maaşının dışında, maaşının 2 katını bulan Döner Sermayeden katkı payı alıyor.

YAPIP YAPMADIĞI NEREDEN BELLİ
Bütün hastanelerde geçerli olan Döner Sermaye katkı payı; hastanelerde görev yapan işçiler haricinde, memur statüsünde olan her bir bireye ek ödeme tabiriyle döner sermayeden katkı payı ödeniyor. Kimin ne kadar ek ödeme alacağını daha önce seçilmiş olan komisyon; performans, klinik çalışması, gün hesabı gibi birçok kritere göre ek ödemeyi hesaplıyor.

ADALETSİZLİK DİZBOYU
Ekteki resimde 2015 yılına ait OMÜ'de görev yapan bir profesöre ait maaş bordrosu yer almakta olup, yine görüldüğü üzere Döner Sermaye'den aldığı ek ödeme 'Döner Sermaye Katkı Payı' maaşının 2 katını buluyor. Oysa ki normal vatandaş bir profesörün onda bir maaşıyla geçiniyor. Maaşına bir diyecek yok ancak, maaşının 2 katı dönerden katkı payı alması, Döner Sermaye İşletmesi olmayan diğer kamu kurum çalışanları yönünden ve asgari ücretle geçinmeye çalışan işçiler yönünden büyük bir adaletsizliğin olduğunu gözler önüne seriyor. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum