"BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ!"

"BÖYLE SAÇMALIK OLMAZ!"
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel sosyal medyada birçok kişi tarafından ortaya atılan iddialar için "Aklıselim bir kişi böyle bir iddiayı ortaya atmaz, bunlar seçimi sulandırmak için yapılan hamlelerdir." dedi.

'Sinsi plan deşifre oldu', 'Bakın Saatler Neden Geri Alınmadı' başlıklarıyla sosyal medyada paylaşılan haberde, "1 Kasım günü YSK'nın bilgisayar sistemleri otomatik saat dilimine göre ayarlıyken, bizler hükümetin kararı nedeniyle bir saat ileride olacağız. Bu durum şu anlama geliyor; Bizler saat 17:00'de oy kullanma işlemini bitirmemize rağmen sistemde saat 16:00 olacağı için aradaki bir saatlik fark sistemsel boşluğu doğuruyor. Bu da sisteme girilecek sonuçlarla ilgili ciddi endişeleri beraberinde getiriyor" yazıyordu. İddiayı ortaya atan kişiler seçimin formaliteye dönüşeceğini düşünüyordu. Fakat AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "YSK'nın saati ayrı Türkiye Cumhuriyeti'nin saati ayrı olamaz." diyerek bu iddiaları ortaya atanları eleştirdi.

"SAAT FARKI OLAMAZ"

Türkiye Cumhuriyeti ile Yüksek Seçim Kurulu arasında kesinlikle saat farkı bulunmadığının altını çizen Göksel, "Türkiye'de seçimin saatini Yüksek Seçim Kurulu (YSK) belirler. Şuanda Türkiye'deki yürürlükteki saat belli. YSK'nın saati ayrı Türkiye Cumhuriyeti'nin saati ayrı olamaz. Bu iddiayı ortaya atanların nasıl bir mantıkla düşündüklerini ben anlayamıyorum. Eğer YSK başka bir ülkeye bağlıysa, biz de seçimi Türkiye'de yapıyorsak iddiaların doğru olma ihtimali düşünülebilir. Fakat YSK, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir unsuru ise onun da şuanda saati aynıdır. Bizim kolumuzdaki saat kaçı gösteriyorsa YSK'nın duvarında da sisteminde de saat aynıdır." diye konuştu.

"AMAÇLARI SEÇİMİ SULANDIRMAK"

Saat farkı iddiasının asılsız olduğunun altını çizen Göksel, "8 Kasım'da saatler geri alınacak diye karar verildi. Yüksek Seçim Kurulu da saatin ne zaman geriye alınacağını biliyordu. İddialardaki gibi bir durum söz konusu olsaydı YSK bu duruma itiraz eder ve saatlerin geri alınmasını isterdi. YSK'nın böyle bir itirazı olmayıp saatlerin değişmesini kabul ettikten sonra böyle bir iddiayı aklıselim kişilerin verdiğini düşünmüyorum. Böyle saçmalık olmaz, bunlar seçimi sulandırmak için yapılmış hareketlerdir." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.