‘ Bizi kimseye muhtaç etmeyin…’

‘ Bizi kimseye muhtaç etmeyin…’
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, seçim çalışmalarına Terme’de devam etti. Kurt, Belediye Başkanı Şenol Kul’u ziyaret etti daha sonra da esnaf ziyaretinde bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine yeni bir anayasa ve başkanlık sistemi ile ulaşacağını belirterek, “ Bizi kimseye muhtaç etmeyin. 400 milletvekili verin bu parti sizin başınızı hiçbir zaman öne eğdirmedi, bize güvenin” dedi.

Hasan Basri Kurt, AK Parti’nin en başarısız olduğu alanda bile Cumhuriyet tarihinde yapılan hizmetin en az 3 katını yaptığını belirterek, “ Hizmet bizim işimiz. 13 yıldır AK Parti sizlerden aldığı destekle bunu yapıyor siz de sürekli her girdiği seçimde oyunu artırarak ödüllendiriyorsunuz” dedi. Kurt, “ AK Parti’den önce çok iyi olup ta AK Parti geldi de bunu kötü yaptı dediğiniz tek bir alan var mı tabi ki yok. Ancak bu sene ilk kez oy kullanacak olan gençlerimiz AK Parti öncesini iyi bilmiyor. Gençlerimiz sadece baş örtüsü taktığı için üniversite kapılarında kurulan ikna odalarını bilmiyor. Başörtüsü taktığı için işyerlerinde çalışılmadığını görmediler. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun söyleyin başörtüsü okullarda ve iş hayatında serbest oldu da ne değişti. Başı açık olan kardeşimiz de başı kapalı olan kardeşimiz de aynı odada çalışıyor ve bu ülke için hizmet ediyor. O zaman yıllardır bu eziyet neden çektirildi. İşte bunları gençlerimize iyi anlatmak lazım” dedi.

 

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin hatta en başında geleninin işsizlik olduğuna dikkat çeken Hasan Basri Kurt, bu sorunun çözümünde meslek liselerinin yerinin büyük önem taşığını söyledi. Kurt, “ 28 Şubat İmam Hatip Liseleri’ne kapatmak adına tüm meslek liselerine darbe vurdu. O dönemde karalanan ötekileştirilen meslek liseleri eski layık olduğu saygın yere gelmek zorunda. Bir yandan işsizlik sürekli artıyor bir yandan da sanayide iş dünyası sanatı olan eleman bulamıyor. Bu büyük bir çelişki gibi görünüyor ama gerçek şu. Bizdeki işsizlik vasıfsız işsizler. Bizim bir an önce meslek liselerimize ilgiyi artırmamız lazım aynı zamanda da belli yaşa gelmiş işsizlerimiz için de meslek edindirme kurslarımızı yaygın hale getirmemiz lazım. Yani bizim bir an önce iş arayan ile işçi arayan kesimi aynı noktada buluşturmamız lazım” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.