"BİZ İRADEYİ MİLLETTEN ALDIK GÖREVİMİZE ANCAK MİLLET SON VERİR"

"BİZ İRADEYİ MİLLETTEN ALDIK GÖREVİMİZE ANCAK MİLLET SON VERİR"
SAMSUN'da katıldığı törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Biz iradeyi milletten aldık bizim görevimize ancak ve ancak millet son verir.

Ha Dolayısıyla bizim dayandığımız nokta bu milletin gücü ve iradesidir” dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası tarafından Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde 'Üreten Samsun'un yıldızları' ödül töreni düzenlendi. Törende 2013 yılında en çok kurumlar vergisi ve gelir vergisi veren, en çok ihracat yapan, Türkiye'nin en büyük ilk 500 ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasında bulunan Ticaret ve Sanayi Odası üyeliğinde 50 yılı dolduran toplam 43 şirket temsilcisine ödül verildi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile işadamları katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç törenin açılış bölümünde yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeleri anlattı. Bakan Kılıç, bir dönem ekonomik kriz olabilecek denildiğinde 'Teğet geçecek merak etmeyin' diye ortaya çıkıldığında 'Ya siz bu işi bilmiyorsunuz' denildiğini söyleyerek, "Ne oldu? Bütün dünya sıkıntı çekerken biz çok şükür kendi yolumuzda sağlam yolumuzda ilerlemeye devam ettik. Neden bunlar oldu? Ortaya konan birliğin beraberliğin, bir duruşun, diklenmeden dik duruşun sonucudur bu” dedi.

Türkiye'de hiç zaman 'Her ne olursa olsun biz kazanalım, Ak Parti kazansın' demediklerini belirten Bakan Kılıç, “Biz her zaman şunu söyledik: Eğer Türkiye kazanacaksa ve Türkiye ilerleyecekse biz Ak Parti olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Türkiye'de kısır bir takım siyasi çalışmalar içerisinde olan çekişmeler içerisine girmeye çalışanlar ne dedi: 'Ak Parti kaybetsin de, ne olursa olsun' Türkiye'ye ne olduğu umurlarında değildi. Milletimizin başına ne gelebileceği hiç umurlarında değildi. Tek gayeleri vardı makam ve mevki. Makamlara gelinmez makamlara millet getirir" ifadelerini kullandı.

İş dünyası için en önemli konulardan birisinin siyasi istikrar olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Çünkü rakiplerinizin en büyük faydalandığı öğelerden bir tanesi ülkelerindeki siyasi istikrardır. Çok şeyler yaşadık son 12-13 sene içerisinde. Geldiğimiz noktada Türkiye çok farklı yerlere gelmiş durumda. Ama şunu da sormak istiyorum kendi kendimize yeterince kendimizi de doğru anlayamıyoruz. Bundan kastım ne? Biz başarılarımızı konuşmuyoruz, dünya kamuoyunda ve dünya medyası içerisinde başarılarımıza yeterince yer vermiyoruz. Bu haberleri anlatmamız konuşmamız lazım. Ülke ismi vermek istemiyorum. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanlarından birisi üçüncü havalimanını yaparken bazı ülkelerde havalimanları 6-7 yıldır bitmiyor. Üçüncü köprünün ayakları artık tamamen ortaya çıkmış vaziyette. Biz bu başarıları gösterirken ülke olarak bunları yaparken birbirimizle çekişerek yapmıyoruz. Biz birlikte ve beraber yapıyoruz bunları. Ama birliğimiz ve beraberliğimiz olmaz ise o zaman başarı gelmez. Biz iradeyi milletten aldık bizim görevimize ancak ve ancak millet son verir. Dolayısıyla bizim dayandığımız nokta bu milletin gücü ve iradesidir” dedi.

Törende konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle petrol fiyatlarının düşmesinden en çok sevinen ülkelerden bir tanesinin Türkiye olduğunu belirterek, "Petrol varil fiyatı 60 Doların altına düştü. En çok cari açığımızı kapsayan da enerji ithalatımızdı. Bu neredeyse bu faturanın yüzde 50 düşmesi demektir. Bu müthiş bir avantaj bizim için. Ama bir taraftan sevinirken bir taraftan da üzülüyoruz. Niye? İhracat yapıyoruz Rusya'ya alım gücü düştü. Ruble'nin değer kaybı son 6 ayda yüzde 50. Rusların alım gücü düştüğü için malımızı satın alacak adam sayısı azaldı. Çünkü bir anda yüzde 50 fakirleştiler Ruslar. Bundan dolayı pazarda zorluk yaşıyoruz. Hem ihracatta zorlanmaya başladık hem de gönderdiğimiz malların parasını alamıyoruz. Dikkatli olun diye söylüyorum bunları” diye konuştu.

Törende TOBB tarafından Samsun'da yapılacak olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın büyük babası Samsun eski milletvekili İlyas Kılıç'ın adı verilen Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü de imzalandı. Bakan Kılıç, tören sonrasında havayoluyla İstanbul'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.