“Biz hiçbir şekilde lüzumsuz ağaç kesilmesinin yanında olmadık”

“Biz hiçbir şekilde lüzumsuz ağaç kesilmesinin yanında olmadık”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi için belediye ekiplerince kesilen ağaçlara ilişkin..

"Biz hiçbir şekilde lüzumsuz ağaç kesilmesinin yanında olmadık. Bunu söylüyoruz zaten. Ama eleştiri getirecekseniz, tutarlı olacaksanız o zaman herkese aynı eleştiriyi yapacaksınız" dedi.
Bakan Çağatay Kılıç, Belediye Kültür Sarayı'ndaki AK Parti Samsun İl Başkanlığı 57. Danışma Meclisi Toplantısı'nda, AK Parti iktidarının yoluna engel koymak isteyenlerin olduğunu söyledi.
Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti'nin hızlı adımlarla hedeflerini gerçekleştirdiğini aktararak, "Bu yolu yürürken engeller koymaya çalışanlar oluyor. Ama bunlar bizim için artık önem arz eden konular olmayacak. Bizim hedefimiz belli. Bizim hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk en büyük 10 ekonomisi arasına girmek. Bizim hedefimiz 2023, bizim hedefimiz 2071" diye konuştu.
Muhalefetin her türlü engelleme çalışmalarına rağmen AK Parti milletvekillerinin çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Bakan Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:
"İstanbul'da Taksim'de Gezi olayları olduğu zaman, Gezi Parkı'ndaki mesele olduğu zaman ne demişlerdi. 'Mesele 3-5 ağaç değil siz hala anlamadınız mı?' Biz meselenin 3-5 ağaç olmadığını biliyorduk da fakat Yalova'daki olay da bunu açık ve seçik ortaya koydu. 180 tane ağacı kesti Yalova Belediyesi ne oldu? 'Yahu kesmeseydiniz iyiydi, niye kestiniz, yapmasaydınız'. Demek ki mesele 3-5 ağaç değilmiş. Biz hiçbir şekilde lüzumsuz ağaç kesilmesinin yanında olmadık. Bunu söylüyoruz zaten. Ama eleştiri getirecekseniz, tutarlı olacaksanız o zaman herkese aynı eleştiriyi yapacaksınız. Polis araçlarına taş atanlar, dükkanları parçalayanlar, vatandaşımızın gelir kaynağını yok edenler neredesiniz? Tabi şu da var. 'Biz kamu düzeninden hiçbir şekilde feragat vermeyeceğiz' dediğimiz zaman 'bu özgürlüktür, demokratik haktır' diyenler kusura bakmasınlar. Bu demokratik hak özgürlük değildir. Cam çerçeve indirenler, insan yaralamak, bunlar demokratik hak değil. Dolayısıyla eleştiri yaparken insaflı olacağız."
Toplantı basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.