“Birleşe Birleşe Kazanacağız”

“Birleşe Birleşe Kazanacağız”
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek seçimlere bir hafta kala seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Zeybek, çalışma ziyaretleri ve halkla buluşmalarını, Tekkeköy ilçesinde esnaf ve kahvehane ziyaretleri ile sürdürerek, hemşerileri ile biraraya geldi, CHP iktidarı için destek istedi.
Burada yaptığı konuşmalarda: “AKP’nin iç güvenlikten dış politikaya, milli eğitimden ekonomiye, tüm politikaları iflas etmiş ve ülkeyi yönetme iradesi paralize olmuş durumdadır. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları sonucu, son 12 yılda toplumun işçi, emekli, esnaf, sanayici, çiftçi olmak üzere tüm kesimleri mağdur olmuş ve yaratılan rant ekonomisi sadece kendi yandaşlarının menfaatine çalışmıştır. Dış politikada öngörüsüz ve basiretsiz yaklaşımlar, ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürüklemiş, Avrupa Birliği’ne üyelik hedefinden uzaklaştırmıştır. Yolsuzluk, hukuksuzluk, terör ve kargaşa, insanlarımızın birbirlerine ve devlete karşı olan inancını, saygısını zayıflatmış; toplum derin bir kutuplaşma sarmalında sürüklenmektedir. 12 yıllık kötü, antidemokratik yönetim sonunda, 01 Kasım Genel Seçimleri, AKP için neredeyse bir ölüm-kalım savaşı haline geldi. Bu nedenle, tüm yurttaşlarımızın, sandığa gitmeleri, oylarını kullanmalarını ve sandıklara sahip çıkmalarını bekliyoruz. 07 Haziran seçim sonuçlarıyla gerileme dönemi başlayan AKP, artık çöküş sürecindedir.
Partisinin seçim bildirgesini ve CHP iktidarında yapacaklarını anlatan Zeybek” Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi, partimizin en önem verdiği konuların başında gelmektedir. Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği üzere “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır”.  AKP döneminde yap-boz tahtasına dönüştürülen eğitim sistemini çağdaş ve nitelikli hale getireceğiz.AKP, eğitimi bilimsel ölçütler ve çağın gereklilikleri doğrultusunda değil, ideolojik amaçları doğrultusunda yönetiyor. Müfredat, laikliği, demokratik değerleri, kadın-erkek eşitliğini ve kültürel farklılıkları hiçe sayıyor. AKP’nin eğitim yönetimi anlayışı tepeden inmeci ve otoriter. Ezbere dayalı, yaratıcı ve bilimsel düşünceden uzak eğitim sistemi, kindar ve biat eden gençlik yetiştirmeyi amaç ediniyor. Nüfusunun yarıdan fazlası 30 yaş altında olan ülkemizde, eğitim sisteminin çarpıklığı, üreten, yaratıcı ve rekabetçi ekonomiye sahip olmamızın en büyük engellerinden birini teşkil ediyor.
CHP iktidarında, temel eğitime başlama yaşı, çocuk gelişimi için en uygun dönem olan 7 yaşına yükselecek. 13 yıl zorunlu, tam gün, nitelikli eğitim herkese ücretsiz sunulacak. Özgürlükçü, eleştirel düşünceyi temel alan, demokrasi ve bilgi çağı ile uyumlu yeni çağdaş bir müfredat oluşturulacak.  Okula gitmeyen çocuk kalmayacağını belirten Zeybek, Aile Sigortası programıyla, yoksul öğrencilere, zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler için aylık 240 TL’ye kadar eğitim desteği verilecek.Yoksul öğrencilere, öğrenim araç ve gereçleri ücretsiz sağlanacak.
Yurttaşlarla sohbetinde işsizlik konusuna da değinen Kemal Zeybek şöyle konuştu: “AKP döneminde, üreten ekonomi yerine rant ekonomisi tercih edildiği için işsizlik başlıca sorun. AKP, işsizlikle mücadele etmek yerine “Sadaka Toplumu” yaratmanın derdinde. AKP, yoksulluğu sona erdirmeye değil, geliştirdiği sosyal yardım sistemi ile yoksulluğu derinleştirip kendine bağımlı minnet toplumu oluşturmanın derdinde. CHP iktidarında, “Toplumsal İstihdam Startejisi” ile işsizlikle etkin şekilde mücadele edecek, kamu istihdamını genişleteceğiz. İşsizlik Sigortası amacı dışında kullanılmasını önleyecek ve işsizlik ödeneğinden yararlanma koşullarını kolaylaştırarak ödeme miktar ve süresini artıracağız.
Konuşmasının sonunda, Türkiye’yi “yaşanmaz bir ülke” haline getirenlerin neden olduğu bütün dertlerin ve sıkıntıların kökünü kazıyacağız diyen Zeybek, az kaldı “Yaşanacak bir Türkiye” geliyor dedi. Yeter ki bir olalım, birlik olalım. 01 Kasım sabahı, üşenmeden, acaba demeden oyumuzu kullanalım, sandıklara sahip çıkalım ve ülkemize gerçek millet iktidarını getirelim. Her bir oy çok değerli. Birleşe birleşe kazanacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.