BİLGİNİN EFENDİLERİ YARIŞTI

BİLGİNİN EFENDİLERİ YARIŞTI
Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi Projesi kapsamında,Samsun’un Çarşamba İlçesindeki Çaltı, Çınarlık, Çınarlık Yalı, Damlataş, Dikbıyık, Epçeli ve Hürriyet ilkokulları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Dikbıyık İlkokulunun ev sahipliğinde okulun Tufan Çiçekay Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgi yarışması çekişmeli geçti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen öğrenciler büyük bir başarı örneği göstererek soruların çoğunluğunu bildiler. Yarışmanın birincisini yedek sorular belirledi. İlk turu eşit puanla tamamlayan Dikbıyık ve Hürriyet İlkokulları arasındaki birincilik yarışını yedek sorular belirledi. Yedek soruları başarıyla cevaplayan Ela Nur Aksan, Hayrunisa Çelik ve Hasret Çank, Dikbıyık İlkokulu’nu birinci yaptı. Hürriyet İlkokulu ikinci ve Çaltı İlkokulu da üçüncü oldular. 

KATILIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM
Yarışma sonunda konuşma yapan Dikbıyık İlkokulu Müdürü Sultan Süleyman Sapancı, “Çocuklarımız soruların büyük bölümünü bilerek ne kadar donanımlı olduklarını ispat ettiler. Okul yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Maarif Hareketi Projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerin amacının bilginin günümüzde ne kadar değerli bir hazine olduğunu hatırlatmak ve aynı zamanda da çevre okullarımızın bir araya gelerek yönetici, öğretmen ve öğrenci bağlamında sosyal aktiviteler ve eğitsel paylaşımlarda bulunmasını sağlamaktır” dedi.
Etkinlik yarışmaya dereceye giren öğrencilere madalya, okullarına plaket sunumuyla sona erdi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.