BELGELERİNİ, TAKIM ÇANTALARIYLA BİRLİKTE ALDILAR

BELGELERİNİ, TAKIM ÇANTALARIYLA BİRLİKTE ALDILAR
Canik Halk Eğitimi Merkezi tarafından Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde Emrullah Efendi Orta Okulunda...

Yavuz Selim Ve 200 Evler mahallelerindeki gençlere meslek edindirme kapsamında açılmış olan “ Sıhhi tesisatçı” kursunun belge töreni Yavuz Selim İlkokulunda yapıldı.
 
Belge törenine Canik Kaymakamı İlhan Turgut,  İşkur Müdürü Hasan Kılıçaslan, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Müftüsü M. Arif Yüksel, İlçe Tarım Müdürü Galip Baykal, İlçe Mal Müdürü Mustafa Soydan, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Osman Abanoz, İşkur Şube Müdürü Ayhan Keleş, İl Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Murat Öztürk, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, Müdür Yardımcısı Çiğdem Semiz, İşkur Kurs Servisi Şefi Leyla Çelik Okul Müdürü Kemal Akın, Kurs Hocası M. Kemal Hatibğlu, Mahalle Muhtarları Ve Okul İdarecileri katıldı.

‘VALİLİĞİMİZ DESTEK VERİYOR’    
Kurs hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, " 576 saatlik bu kursumuz haziran ayında başlayıp kasım ayında tamamlanmıştır. Kursiyerlerimize devam ettikleri sürece işkur müdürlüğü tarafından günlük harçlık verildi ve iş kazası sigortaları yapıldı. Kurssun uygulama aşamasında malzemelerin alınmasında kaymakamlığımız, kursiyerlerimize takım çantası temininde ise valiliğimiz destek vermiştir.  Tesisatçılk mesleğini öğrenen genç kardeşlerimizi ödüllendirmek ve mesleklerini devam ettirmeleri bakımından belgeleriyle birlik birer tesisatçı takım çantası hediye etmeyi uygun gördük diyerek, emeği ve desteği olan her kurum ve kuruluşa teşekkür ediyoruz" dedi.

‘GENÇLERİ TEBRİK EDİYORUM’    
 "Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayarak, iş ve meslek edinmeleri için her türlü desteği veriyoruz" diyen  Canik Kaymakamı İlhan Turgut," İnsanlarımızın toplumda yer edinmeleri ve daha iyi şartlarda yaşamaları için edindikleri bu mesleklerini devam ettirmeleri gerekiyor.Tesisatçılık kursunu başarıyla tamamlayan gençleri tebrik ediyorum. Bu tür kurslara katılımın daha fazla olması ve sonuna kadar devam edilmesi gerektiğini, emeği geçen herkesi tebrik ettiğini ve hayırlı olmasını diliyorum"diye konuştu.

‘BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ    ‘
Canik Halk Eğitimi merkeziyle bu bölgede yaşayan roman vatandaşlara meslek edindirmek için çok sayıda kurs açtıklarını belirten Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Kılıçaslan,"Halen devam eden kurslarımız vardır. Biz kurum olarak bu kurslara devam eden vatandaşlarımıza harçlık veriyoruz. Bir yandan da aldıkları eğitimle meslek öğreterek ellerinin iş tutmasını sağlamaya çalışıyoruz. Daha doğrusu biz insanlarımıza hem balık veriyoruz, bir yandan da balık tutmayı öğretiyoruz. Halk eğitim müdürümüz kursiyerlere takım çantası sağlamakla ellerine oltalarını da vermiş oldu. Tesisatçılık mesleği toplumda açığı olan ve iş sahası geniş olan bir meslek. İnşallah bu kardeşlerimiz edindikleri meslekten ekmek yiyecekler. Hayırlı olsun" dedi.Tören kurs belgelerinin ve takım çantalarının kursiyerlere dağıtılması ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlanmıştır.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.