BEDRİ YAŞAR ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

BEDRİ YAŞAR ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ MECLİSE TAŞIDI
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar: “Elektrik kesintilerinin OSB’lerde neden olduğu zarar tespit edilmelidir” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Sanayide çarkları durdurma noktasına gelen elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıdı. Bedri Yaşar yaptığı yazılı açıklama ile de 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın; millîleştirme yerine özelleştirme, üretim yerine dışa bağımlı politikaları sebebiyle; 21. Yüzyılda sanayiyi karanlığa mahkûm etmesine tepki gösterdi. İYİ Parti’li Yaşar; önlem alınmazsa, sanayiye yönelik elektrik kısıtlamalarının şirketleri etkilediği kadar; yakın zamanda vatandaşın yaşantısına da sekteye uğratacağını belirtti.

KESİNTİLER MESKENLERE SİRAYET EDECEK Mİ?
İktidarın doğru planlama yapmamasını eleştiren Bedri Yaşar; yaşanan tüm bu sürecin “battaniye altına girip ısının, kombiyi yakmazsanız faturada tasarruf edersiniz” diyerek önerilerde bulunan bir iktidar anlayışında kaçınılmaz son olduğunu söyledi. Enerji sektöründe milli politikalarımızın acilen devreye sokulması gerektiğini belirten Bedri Yaşar; “Bu kadar dışa bağımlı olup; bu kadar plansız ve öngörüsüz bir yönetimde umut ediyoruz ki bu süreç sadece 3 günle sınırlı kalır; kesintiler meskenlere sirayet etmez. “dedi.

SAMSUN DA ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN  MUZDARİP
Kendi seçim ili olan Samsun’dan örnek veren Bedri Yaşar; Yedaş'ın elektrik kesintileri nedeniyle Samsunluların da çileden çıkma noktasına geldiğini söyledi. İhracat, tekstil, otomotiv sektöründe üretim bantlar durdu, tezgahlar sustu. Yaşanan kesintilerin üretim bantlarını ve tekstil tezgâhlarını vurduğunu söyleyen İYİ Parti’li Yaşar; İran tarafından açıklanan gaz kesintisi kararının her zaman yaşanabileceğini; ancak bu durumun göz ardı edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.