Batı Yakası Hikayesi Veda Ediyor.

Batı Yakası Hikayesi Veda Ediyor.
Ünlü Broadway müzikali Batı Yakası Hikayesi, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından 9 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’da son kez sahnelenecek.

Ünlü Broadway müzikali Batı Yakası Hikayesi, New York’ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler’in çatışmalarını Maria ve Tony’nin aşklarının merkezinde anlatıyor.

1957 yılında Winter Garden Theatre’de sahnelendiği ilk günden bu yana seyircinin büyük ilgisini çeken, Avrupa ve Amerika ülkelerinde turne yapan müzikal, 1961 yılında sinemaya uyarlandı. Müzikal filmlerde devrim niteliğinde olan Batı Yakası Hikayesi, 10 dalda Oscar ödülüne layık görüldü.

Müzikalin unutulmaz şarkıları ’Gee, Officer Krupke’, ‘I Feel Pretty’, ‘Jet Song’, ‘Cool Boy’, ‘A Boy Like That’, ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘Somewhere’ dünya şarkı listelerinde uzun süre ön sıralarda yer aldı.

Orkestra şefliğini Kıvanç Tepe’nin üstlendiği Batı Yakası Hikayesi müzikalinin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a ait. Eser, Lale Balkan ve Toygarhan Atuner tarafından sahneye koyuluyor.

1950’li yılların sonunda New York sokaklarında yaşayan asi gençlerin romantik ve dramatik öyküsünü mambo, çaça, vals gibi pek çok dans türünü de içine alan ve müzikal türünün en başarılı örnekleri olarak gösterilen muhteşem müzikleriyle anlatan Batı Yakası Hikayesi,  Samsun seyircisinin karşısına son kez çıkıyor.

Batı Yakası Hikayesi temsili 09 Mart  2015 Pazartesi akşamı saat 20:00’ de bu sezon son kez sahnelenecek.Biletler Gişelerimizden ve www.dobgm.gov.tr ve Biletiva adresinden alınabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.