BAŞKAN ÖRS:’GİDEMEDİĞİMİZ YER KALMAYACAK'

BAŞKAN ÖRS:’GİDEMEDİĞİMİZ YER KALMAYACAK'
Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Başkanlığı tarafından ilçe genelinde başlatılan çalışmalarının yananında kırsaldaki çalışmalarını da ekleyerek devam ediyor.

Türk Kızılay’ı 150 yıllık Hilali Ahmet’in evlatları olarak hafta sonları ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Gölalan mahallesindeki kırsalda otursan yaşlı sakat malulü ve mağdur insanları ziyaret ederek onların yanında oluyorlar. Ayrıca Türk Kızılay’ı gönüllüleri hafta sonlarında kırsalda bölgede yaşayan halka bir arada geçiriyor. Evlere girilerek ihtiyaç sahipleri yakından tespit ediliyor. Yapılan tespitlerle çözüm bulunmaya çalışılıyor. Yapılan tespitler le sonuca ulaşmak isteyen Türk Kızılay’ı Canik Şubesi hız kesmiyor.

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ 
Türk Kızılay Canik Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,”Gitmediğin yer senin değildir. Anlayışı ile hareket ediyoruz. Biz bu maksatla bölgemizde her kapıya ulaşmaya çalışıyoruz. Burada maksatla Anadolu insanı ile kaynaşıyoruz. Bu duygu düşüncelerimizle birlikte yaşlılarımızı yanı sıra hastalarımızda ziyaret ediyoruz. Onlara karşı borcumuz var onu ödemek için elimizden gayreti sarf ediyoruz. Bir gün bizde yaşlanacağımızı düşünerek yaşlanmadan önce elimiz ve ayağımız sağlamken o günlere uzanıyoruz. Gölalanda yaşayan Ahmet amcamızın 10 çocuğu var. İkisinde yalnız başına yaşıyor. Kaybolmak üzere olan tahta kaşık zanaatını yapmaya çalışırken, hayata tutunmak için mücadelesini sürdürüyor.  Onu kutluyoruz ve hasta hanımına bakıyor. Onu yalnız bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz elimizden geldiğince onların yanındayız” dedi.
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.