“Basın özgürlüğü küfür serbestliğini vermez.”

“Basın özgürlüğü küfür serbestliğini vermez.”
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Fransa'da yayınlanan mizah dergisinin bazı sayfalarının bir gazetede yayınlanması üzerine bir açıklama yaptı.

Demir açıklamasında, ''Fransız mizah dergisi uluslararası barışı bozup insanları ötekileştirerek nefret tohumlarını eken bir yayın politikasını uzun zamandan beri yapıyordu. Şimdide buna malum gazete, basın ve iade özgürlüğü adı altında kendince provokatör bir şekilde destek veriyor.

Kurulduğu günden bu güne İslam'a ve kutsallarına saygısızlığı şiar edinmiş ve bunu yayınlarıyla yazarlarıyla tescillemiş bir gazetenin bir dergi üzerinden İslam'a yapılan hakaretlere sahip çıkması şaşırtıcı değildir. Asıl şaşırtıcı olan bugüne kadar dinler arası diyalogun bayraktarlığını yapan başka bir gazete ve onun bazı yazarlarının bu çirkinliğe yaptıkları destektir. Basın Özgürlüğü hiç kimseye, hangi din ve inanç olursa olsun, onun kutsalıyla alay etmeye küfür etmeye izin vermez, vermemelidir. Basın özgürlüğü adı altında dine ve onun değerlerine saygısızlık kabul edilemez. Basın ve ifade özgürlüğü bu şekilde kutsanamaz.

İslam Dinine ve Peygamber Efendimize yönelik yapılan bu saygısız yayınlar, Müslümanların içindeki Peygamber sevgisini zerre kadar azaltmadığı gibi kimin samimi kimin sahtekâr olduğunu gözler önüne sermeye vesile olmuştur. İslam barış dini sevgi dini olduğu kadarda sabır dinidir. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Gerek içeriden gerek dışarıdan türlü tehdit ve tezgâhlar kuruluyor. Vatandaş olarak birey olarak bizlerde büyük bir imtihandan geçiyoruz. İslam düşmanlarını sevindirecek eylem ve davranışlardan uzak durmalıyız.

Nüfusunun tamamına yakınını Müslümanların oluşturduğu bir toplumda İslam'a ve Onun değerlerine hakaret, alay ve küfür etmek ifade özgürlüğü olarak tanımlanıyorsa ve bu çirkinlikler basın özgürlüğü altında neşrediliyorsa bu düpedüz Müslümanları tahrik etmektir. Bu oyunda istenilen Müslümanları sabrını taşırmak ve terörize etmektir. Bu oyuna gelmemek için sabır ve sükûnet içinde olmalıyız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.