Başarılı Öğretmen Başarı’lı Gençlere Örnek Oldu

Başarılı Öğretmen Başarı’lı Gençlere Örnek Oldu
Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Bill Clinton’ın onursal başkanlığını yaptığı Varkey GEMS Vakfı tarafından düzenlenen Global Teacher Prize yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren...

Samsunlu öğretmen Dilek Livaneli, Canik Başarı Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansla gençlere başarı serüvenini anlattı. Amerika ve İngiltere’de Eğitimin Nobel’i olarak kabul edilen, 127 ülkeden katılan 5 bin öğretmen arasından seçilip ilk 50’ye girme başarısını elde eden Dilek Livaneli, 13 yıllık meslek hayatı boyunca gerçekleştirdiği birbirinden farklı projeleri üniversite öğrencileriyle paylaştı. Samsun’un Çarşamba ilçesine bağlı Kumköy İlkokulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Dilek Livaneli, önce 2012 yılında “Yılın Fark Yaratan Öğretmeni” seçildi, ardından da Amerika’daki yarışmaya katılıp dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girdi.

 

“SEVMEDEN YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Dilek Livaneli, Canik Başarı Üniversitesi Dil Eğitim Sanat ve Kültür Kulübü öğrencilerinin düzenlediği konferansta projelerinden ve gerçekleştirdiği ilklerden bahsetti. Görev yaptığı Kumköy’de gerçekleştirdiği Okulum Gençleşiyor,  Okullar Hayat Olsun, 7’den 77’ye Türk Bayrağı, Kadın ve Yaşam gibi projelerle köy halkının gönlünde taht kuran Dilek öğretmen, “Bir Dilek Yetmez” adlı yeni projesini de gerçekleştirmek istediğini söyledi. Dilek Livaneli konuşmasında, “Kalkınma köyden başlar” diyerek köylerin ihmal edildiğini ve Eğitim-Öğretim-Üretim üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Gençlere başarısının sırrını anlatırken, “Sevmeden mümkün değil. Yani hiçbir kuvvet sana bunları yaptıramaz ki. Proje projeyi doğuruyor… Biraz daha üstüne gideyim, biraz daha üstüne yeni şeyler koyayım, diyorsunuz. Başarı böyle geliyor... Sevdiğin zaman geliyor” dedi ve “Kendi başarı hikâyenizden çok, bir insana yaşattığınız başarı hikâyesi sizi daha çok mutlu edebiliyor” şeklinde konuştu.

“KENDİNİ AŞMIŞ BİR ÖĞRETMEN”

Dilek Livaneli’ye plaket takdim ettiği sırada, “Önemli olan çok yaşamak değil; az zamanda çok işler yapmaktır” diyen Başarı Vakfı Başkan Yardımcısı emekli öğretmen Nevzat Yüksel, “Dilek öğretmenin yaşatmak için yaşayan bir öğretmen olduğunu hakkalyakin görmüş oldum. Çok büyük fedakârlıklarda bulunuyor. Kendini aşmış bir öğretmen arkadaşımız olarak karşımızda duruyor. En ufak bir bencillik duygusuna kapılmadan kendi halkına, kendi okuluna, kendi okulunun öğrencilerine, bu vatanın evlatlarına, en üst düzeyde bir rehberlik vazifesini hala devam ettirmek istiyor. Özel okullardan aldığı teklifleri de reddedişi bunun göstergesidir. Kendisini huzurunuzda tebrik ediyorum, kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.