BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), üniversitelere ilişkin uluslararası sıralama kuruluşlarının yapmış olduğu sıralamalarda 2018 yılından bu yana gösterdiği başarılara bir yenisini daha ekleyerek THE World University Rankings 2023’de yer aldı. Bu başarı ile OMÜ THE Dünya Üniversite Sıralamalarında üst üste altıncı defa yer almış oldu.

İngiliz sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) 2023 Dünya Üniversite Sıralamaları bu sene 12 Ekim Çarşamba günü ilan edildi. OMÜ, 2016 - 2017 eğitim-öğretim döneminden itibaren araştırma-geliştirme ve proje odaklı çalışmalara, yenilikçiliğe, girişimciliğe, kalite sistemine ve üniversite-sanayi iş birliğine sistematik biçimde yönlendirdiği yoğun emek, çaba ve insan kaynağı neticesinde THE Dünya Üniversiteler Sıralaması 2023’de 1501+ grubunda yer almayı başardı.

Bu yıl 104 ülkeden 1799 üniversitenin yer bulduğu Times Higher Education 2023 Dünya Üniversiteler Sıralaması bu zamana kadarki en büyük ve kapsamlı derecelendirme olmuş oldu. Bu yılın derecelendirmesinde 15.5 milyonun üzerinde araştırma yayınındaki 121 milyonun üzerinde atıf incelendi. Bunun yanı sıra dünya genelinden seçilen 40.000 araştırmacının katıldığı anketin sonuçları da değerlendirmede kullanıldı. 2.500’ü aşkın üniversitenin başvurduğu değerlendirmede genel toplamda 680.000’in üzerinde veri göstergesi toplandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.