Baş kesen de, insan yakan da teröristtir

Baş kesen de, insan yakan da teröristtir
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Baş kesen de, insan yakan da teröristtir. Bizim nazarımızda her ikisi de aynıdır. IŞİD de PKK da terör örgütüdür" dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Kobani'de yaşanan olayları bahane ederek, başta Güneydoğu olmak üzere birçok ilde yapılan eylemlerle ilgili açıklamada bulundu. Demir, Türkiye'yi terör örgütlerine yardım eden bir ülke gibi göstermenin de hainlik olduğunu söyledi.

Açıklamasında kamu binalarını, işyerlerini, okulları, bankaları ateşe veren, masum insanları öldüren bir zihniyetin barbarlığın ve vahşetin son örneği olduğunu söyleyen Demir, "Baş kesen IŞİD teröristlerinin kürt kardeşlerimize yaptığı zulmü bahane edenler, yine Kürt kardeşlerimizin masum insanların başlarını taşla eziyor vücutlarını yakıyorlar. Bu terörizm değil de nedir bu yaşananlar vahşet değil midir? Kobani'de olup biteni protesto etmek tabii ki herkesin hakkıdır. Ama demokratik çerçevede kırmadan dökmeden etrafa zarar vermeden kan akıtmadan. Avrupa'da Kobani protestoları nasıl yapılıyorsa bizde de aynı şekilde yapılabilirdi. Ama niyet Kobani'ye destek vermek değil, Çözüm sürecine yeni Türkiye'ye zarar vermekti" dedi.

OYUNU MİLLETİMİZ BOZACAK
Olaylar sırasında polisin tavrının sabrın son noktası olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "Polis ve askerimizin gösterdiği sabrın bundan sonrada böyle olacağı anlamını çıkaranlar hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Vatandaşın malına canına ve devletin binalarına emniyet güçlerine kast eden hainler misliyle cevap bulmalılar ki, yaptıklarının bir bedeli olduğunu anlamalılar. Bunun için polisimizin salahiyetleri artırılmalıdır. Gezi olaylarında yapılmak istenen neyse son olaylarda da aynı şeyler yapılmak istendi. Gezi olaylarında ülkeyi batıdan yakmak isteyenler, ateşe atmak isteyenler şimdide doğudan güneydoğudan bu ateşi yakmak istiyorlar. Ama en başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere Necip milletimiz bu oyunu yine bozacaktır" diye konuştu.

BATI ÜLKELERİ İKİLİ OYNUYOR
Açıklamasında Türkiye'nin Irak ve Suriye'de yaşanan zulme seyirci kalmayan tek ülke olduğunun da altını çizen Demir, "Arap-Kürt demeden, Sunni-Alevi demeden herkese kucak açan milletimizin yaptıklarını görmezden gelmek kalleşliktir. Devletimizin yaptıklarını yeterli bulmayan başta Almanya olmak üzere, batılı ülkeler Türkiye'nin masum insanlara yaptığı insani yardımın onda birini yapabilirler mi? Yaptılar mı? Ülkemize misafir olarak kabul ettiğimiz insanların yüzde birini acaba kabul ettiler mi edebilirler mi? Batı her zaman olduğu gibi ikili oynamaya devam eden tavşana kaç tazıya tut diyen bir görüntü vermektedir" dedi.

HAİNLİK VE KUMPAS
Demir, Türkiye'yi terör örgütlerine yardım eden bir ülke gibi göstermenin de hainlik olduğunu belirterek, "Yurtdışına bu yönde servis etmek ve kumpas kurmak hainliktir. Bu çevrelerin kimler olduğu ve hangi şer odaklarına hizmet verdikleri geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı ve çıkmaya da devam edecek. Hepsinin ilişkileri deşifre oluyor. Bizim nazarımızda baş kesen de, insan yakan da teröristtir. Bizim nazarımızda her ikisi de aynıdır. IŞİD de PKK da terör örgütüdür" diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.