BAKAN KILIÇ: MESCİD-İ AKSA BİZE EMANETTİR

BAKAN KILIÇ: MESCİD-İ AKSA BİZE EMANETTİR
SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'ne gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin ilçe teşkilatının 5'inci Olağan Kongresi'ne katıldı.

Bakan Kılıç, "Mescid-i Aksa bize emannetir. Sahibi Rabbimdir ama Müslümanlar olarak bize emanettir" dedi.

AK Parti Vezirköprü İlçesinin 5'inci olağan genel kuruluna katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Konuşmasında Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemli olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Biz karşısındakinin inancına, geleneğine saygı göstermesini emreden bir inançtan geliyoruz. Bize olan emir açıktır. Ecdadımız bizim geçmişimiz atalarımız aynı bölgelerde hükümdar, hizmetkar iken hiç kimse arasında ayrım yapmamıştır. Herkes inancını ve geleneğini, göreneğini yaşaması için garanti vermiş, onu korumuştur. Şimdi zulüm edenlerin ataları bundan 500 sene önce zulüm gördüklerinde bizim ecdadımız onlara gemi gönderdi. Çünkü bizim inancımız zulüm edenleri zulüm altında olana yardım etmektir. Kim olursa olsun eğer zulüm görürse mazlum ise biz yine ona yardım ederiz. Çünkü yaradanını yaradandan ötürü seviyoruz. İnsan yaradılmışlığın en şereflisidir. O günün mazlumları bugünün zalimleri oldular. Hiç kimsenin bizim inancımız gereği hayatta tek eğildiğimiz nokta olan secdeye vardığımız yere ayakabısıyla basmaya hakkı yoktur. Herkes haddini bilecek."

Suriye'de 300 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, adalet ve demokrasi için orada olduklarını söyleyenlerin seslerinin çıkmadığını söyledi. İsrail hükümetine de tepki gösteren Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Şunu da herkesin açık ve seçik bilmesi lazım; kimse bunu sağa- sola çekmesin bizim derdimiz bizim kavgamız bizim isyanımız devlet açısından doğru yönetim yapmayan şu andaki İsrail hükümetidir. Yahudi inancına, insanlarla ki bizim vatandaşımız olan İstanbul'da, Türkiye'nin değişik yerlerindeki onlar bizim vatandaşlarımızdır. Biz onlarla beraberiz.Onlar bizim kültürümüzün bir parçası bu topraklardaki medeniyetin içerisinde yerini almış vatandaşlar. Bizim onlarla hiç bir sorunumuz yok. Ama zulüm edenlerle onlarla sorunumuz var."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum